Teknolojinin hızla ilerlemesi, dolandırıcıların da yöntemlerini çeşitlendirmesine olanak sağladı. Artan akıllı telefon kullanımı ve internet sitelerinin çoğalması, siber suçluların yeni hedefler bulmalarını kolaylaştırıyor. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan son dolandırıcılık vakaları, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Soma’da yaşayan T.K., sosyal medya üzerinden uygun fiyatlı bir elektrikli bisiklet almak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü. Profesyonel bir şekilde davranan dolandırıcılar, T.K.’dan toplamda 21.000 TL alarak kayıplara yol açtı.

"Her Şey Çok Profesyonel Gözüküyordu"

Soma’ya yaşayan başka bir vatandaşta benzer bir dolandırıcılığın kurbanı oldu. Ünlü bir alışveriş sitesinin sahte versiyonunu kullanan dolandırıcılar, D.A.‘nın kredi kartı bilgilerini kopyalayarak 116.000 TL’yi kendi hesaplarına geçirdiler. D.A., “Her şey çok profesyonel görünüyordu, şüphelenmedim” diyerek, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Avukat İrem Şen Pektaş, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Pektaş, “Dolandırıcılar artık çok daha sofistike yöntemlerle insanları kandırıyorlar. Özellikle sahte alışveriş sitelerine dikkat edilmeli. Alışveriş yaparken güvenilir siteler dışında başka platformlardan alışveriş yapmamaya özen gösterilmeli. Dolandırıcılık mağduru olan kişiler derhal emniyet güçlerine başvurarak, gerekli hukuki süreci başlatmalıdır” dedi. Haber Merkezi

Manisalı Evin’den sevindiren haber! Manisalı Evin’den sevindiren haber!

Kaynak: Haber Merkezi