Denizli’nin de içinde bulunduğu 8 ilde dolandırıcılık ve resmi belgede sahteciliğe yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 19 şüpheli yakalandı. Yakalanan zanlılardan 13'ü tutuklandı.

Ege’de kavga cinayetle sonuçlandı… 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti Ege’de kavga cinayetle sonuçlandı… 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, dolandırıcıların piyasadan tekstil, klima, mobilya gibi ürünler alarak ödemelerini sağlam çeklerle yaptığı, daha sonra yüklü miktarda mal alıp karşılıksız çek vererek dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte çek, senet fotokopileri, firma kaşeleri ve çeşitli belgeler ele geçirildi. Toplamda 6 milyon TL haksız kazanç elde eden çete üyeleri, Denizli, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Aydın, Batman ve Ankara illerinde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Yakalanan şüphelilerden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6 zanlıya ise adli kontrol kararı verildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen deliller ile dolandırıcılık ağı deşifre edildi.

Kaynak: İHA