Samsung, kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir karar alarak bazı akıllı telefon ve tablet modellerine artık yazılım güncellemesi sunmayacağını duyurdu. Güney Koreli teknoloji devi, dört popüler cihazın yazılım desteğini keserek bu cihazların yeni özelliklere erişimini ve güvenlik güncellemelerini sonlandırdı.

Güncelleme desteği kesilen cihazlar şunlar:

  • Galaxy Z Flip 5G
  • Galaxy Tab S7
  • Galaxy Tab S7+
  • Galaxy M31s

Bu cihazlar, 2020 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri yazılım güncellemeleri almaya devam ediyordu. Ancak artık bu cihazlar, Samsung’un sunduğu güncelleme ve güvenlik yamalarından faydalanamayacak. Bu durum, söz konusu modellerin güvenlik açıklarına karşı daha savunmasız hale gelebileceği anlamına geliyor.

Akhisar’da boşa akan su tepki çekti! MASKİ’ye ulaşım mesaiye takıldı! Akhisar’da boşa akan su tepki çekti! MASKİ’ye ulaşım mesaiye takıldı!

Samsung, bu kararı genellikle cihazın donanımının yeni yazılımları destekleyememesi, üretim sürecinin sona ermesi veya yeni teknolojilere geçiş yapılması gibi nedenlerle aldığını açıkladı.

Şirket, 2024 ve sonrasında piyasaya sürülecek Galaxy akıllı telefonları için ise yedi yıl boyunca büyük işletim sistemi yükseltmeleri sunacağını belirterek, kullanıcılarına daha uzun bir yazılım desteği sözü vermişti.

Kaynak: Haber Merkezi