Manisa'nın Sarıgöl ilçesi ve çevresindeki üzüm bağlarında, kışlık bakım çalışmaları bu yıl sıcak bir bahar havasında yapılıyor. Tarım işçileri, normalde soğuk havalarda gerçekleştirilen budama, tel germe ve çubukları bağlama gibi işlerini, ılık hava koşullarında rahatça sürdürüyor.

ÜZÜM BAĞLARINDA ERKEN UYANMA BAŞLADI

Sarıgöl’deki bağlarda, bu yıl baharın erken geldiği gözlemleniyor. Meyve ağaçlarının çiçek açması ve asmaların yapraklanması, işçilere daha verimli bir çalışma ortamı sağlıyor. Etrafı papatyalarla çevrili bağlar ve çiçek açan meyve ağaçları, bu yıl bağlarda yapılan kışlık çalışmaların daha rahat bir şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor.

Dayıbaşı Necati Coşkun, kadın tarım işçilerinin günde 850 lira yevmiye aldığını belirterek, “Havaların ılık geçmesi, bağların kışlık çalışmalarının aksamasını engelliyor. Ayrıca bazı bölgelerde bağlar erken uyanmaya başladı. Badem, erik ve kayısı ağaçları çiçek açtı. Bu güzel hava, işçilerimizin verimli çalışmalarını sağlıyor,” dedi.

Manisa’da yeşil dönüşüm! 2 megavatlık GES projesi başlıyor Manisa’da yeşil dönüşüm! 2 megavatlık GES projesi başlıyor

 

Kaynak: İHA