Programa İlçe Kaymakamı Murat Acar, Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, protokol üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Tören, Mülki İdare Amirliği, Belediye Başkanlığı ve mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin anıta çelenk sunması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

2-129

Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu topraklar üzerinde 102 yıldır, huzur ve güven içinde yaşadığımızı, bunu da atalarımıza borçlu olduğumuzu ifade ederek şunları kaydetti; "Kurtuluşumuzun 102. yılında, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti, sonsuza dek koruyacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz. Saruhanlı'nın kurtuluşunun 102. yılını kutlarken, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve dayanışmamızın her zamankinden daha güçlü olduğunu görmek bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Birlikte nice güzel günlere, nice zaferlere ulaşacağımıza inancım tamdır. Bu vesileyle, Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, hepinize sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum. Saruhanlı'yı daha güzel yarınlara taşımak için birlikte çalışmaya, birlikte başarmaya devam edeceğiz."

Manisa'da sokak düğünleri yasaklandı! İşte nedeni... Manisa'da sokak düğünleri yasaklandı! İşte nedeni...

5-74

Başkan Cıllı'nın konuşmasının ardından programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunu gösterisi sunuldu.

Protokol üyeleri, buradaki programdan sonra Saruhanlı ve Yılmaz mezarlıklarını ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.

Muhabir: Özkan ÇELİK