Türkiye, 31 Mart’ta sandık başına gidecek…

YSK tarafından duyurulan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Seçimlerde, 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin yanı sıra 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Manisalılardan yeni başkanlara ilk çağrı Manisalılardan yeni başkanlara ilk çağrı

Seçimlerde, Manisa dahil 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği gibi il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de gerçekleştirilecek.

Seçim takvimine göre, ilçe seçim kurulları bugün sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlayacaklar ve hazırlıklar yarın tamamlanacak.

Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları da 29 Mart Cuma tamamlanacak.

İl ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma teslim edilecek.

Malzemeler 31 Mart’ta bina sorumlularına verilecek

İl ve ilçe merkezlerinde, bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde ise oy verme günü saat 05.00'te malzeme torbaları, ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından bina sorumlularına teslim edilecek. Bina sorumluları da bu malzeme torbalarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla sandık çevrelerine getirerek sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı teslim edecekler.

Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde, ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından malzeme torbaları oy verme günü doğrudan sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edilecek.

Kaynak: AA