Televizyon ekranlarının popüler ismi Seda Sayan gerek yaptığı televizyon programlarıyla, gerekse kişisel hayatı konusunda oldukça merak edilmekte. Yaptığı televizyon programlarında yüzüne filtre koyması ve Instagram’da shop yapması ile sıkça konuşulan Seda Sayan yaşı konusunda sıkça araştırılmakta. Peki Seda Sayan kaç yaşında? Ünlü sunucuya dair tüm merak edilenleri yanıtladık…

Seda Sayan Kaç Yaşında?

30 Aralık 1962 tarihinde dünyaya gelen Seda Sayan, günümüz itibarıyla 61 yaşındadır. Ancak ünlü isim, meslek hayatına erkenden atılmak amacıyla doğum tarihini değiştirmiş ve mahkeme kararınca yaşını büyütmüştür. Bu sebeple Seda Sayan’ın kimliğinde yazan doğum tarihi, gerçeği yansıtmamaktadır.

Oğlak burcu olan Seda Sayan, karakteristik özellikleriyle oldukça dikkat çekmektedir.

Seda Sayan Kac Yasinda 1

Seda Sayan Nereli?

Seda Sayan kaç yaşında sorusunun yanında, ünlü ismin nereli olduğu da sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. İstanbul’un Eyüpsultan semtinde dünyaya gelen Seda Sayan, kökeni gereğince buralı değildir. Seda Sayan nereli sorusunun cevabı Tokat olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Seda Sayan Kimdir?

Seda Sayan kaç yaşında ve nereli sorusuna cevap verdik. Şimdi de ünlü ismi biraz yakından tanıyalım…

Seda Sayan, günümüzde yaptığı televizyon programlarıyla sıkça gündeme gelmektedir. Ancak ünlü isim sunuculuktan ziyade, seslendirdiği şarkılar ve oynadığı dizilerle tanınmaktadır.

Gerçek adı Aysel Gürsaçar olan Seda Sayan, 4 çocuklu bir ailede dünyaya gelmiştir. Kardeşleri ise Nursel Yıldız, Sedat Sayan, Gülseren Gürsaçar ve Şahin Gürsaçar’dır.

182 Neden Aranmıyor? Nasıl Randevu Alınır? Alınan Randevu Nasıl Onaylanır? 182 Neden Aranmıyor? Nasıl Randevu Alınır? Alınan Randevu Nasıl Onaylanır?

Seda Sayan gibi ünlü bir isim olan Sedat Sayan da ablası gibi müzisyendir. Ancak ünlü ismin diğer kardeşleri hakkında çok fazla bilgi yer almamaktadır. Bununla birlikte Seda Sayan ablası Nursel Yıldız’a olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir. 

Seda Sayan Kac Yasinda 2

Seda Sayan Kariyeri

Başarılı televizyoncu Seda Sayan’ın kariyeri de hayranları tarafından sıkça araştırılan bir konudur. Şarkıcı olarak meslek hayatına atılan Seda Sayan kariyerine düğün salonlarında şarkı söyleyerek başlamıştır. Ardından gazinolara geçen ünlü isim, bir dönemin en popüler mekanı olan Maksim Gazinosu’ndaki performansı ile keşfedilmiştir.

Maksim Gazinosu’nda baş assolist olan Seda Sayan, burada çalışırken şan eğitimi almaya başlamıştır. 1983 yılında ise Aysel Gül ismiyle ilk albümünü çıkartmıştır. O albüm ise Yandı Pilav Tavası’dır. Bu albümün ardından keşfedilmeye başlayan Seda Sayan, aynı sene ilk filmi olan Yorgun adlı yapımla oyunculuğa başlamıştır.

Seda Sayan’ın oyuncu olmasında etkili olan kişi ise ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu’dur. Oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çeken Seda Sayan; kariyerinde adım adım ilerlemiş, onlarca albüm çıkartmış ve birçok başarılı yapımda rol almıştır.

Ardından sunuculuğa başlayan ünlü isim, Türk televizyonun en çok ses getiren gündüz kuşağı programlarında yer almıştır. Günümüzde ise 2021 yılından beri Star TV ekranlarında yayında olan, Sabahın Sultanı Seda Sayan adlı televizyon programını sunmaktadır.

Seda Sayan Kac Yasinda 3

Seda Sayan Kaç Kere Evlendi?

Seda Sayan kaç yaşında ve nereli gibi başlıklara değindik. Bunların yanında ünlü ismin özel hayatı da oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Seda Sayan yaptığı evliliklerle magazin gündemini sallayan isimlerden biridir. Peki Seda Sayan kaç kez evlendi?

Günümüzde Çağlar Ökten ile evli olan Seda Sayan, 7 kere evlilik yapmıştır. Seda Sayan’ın eşleri aşağıdaki gibidir:

  • Rıdvan Kılıç
  • Sinan Engin
  • Soner Yapcacık
  • Tuncay Kıratlı
  • Gökhan Şükür
  • Onur Şan
  • Çağlar Ökten

İlk evliğini 1987 yılında yapan ünlü ismin ilk eşi, Rıdvan Kılıç olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu birliktelik 7 ay sürmüş ve aynı sene boşanma kararı alınmıştır. 1987 yılında ilk eşinden boşanan Seda Sayan, ikinci evliliğini 1990 yılında yapmıştır.

Seda Sayan’ın ikinci eşi, ünlü futbol yorumcusu Sinan Engin’dir. Ancak ünlü çiftin birlikteliği beş yıl sürmüştür ve 1995 yılında yolları ayrılmıştır. Sinan Engin ile olan birlikteliğinin ardından Mahsun Kırmızıgül ile ilişkiye başlayan Seda Sayan, ünlü türkücü ile evlenme aşamasına kadar gelmiştir. Ancak dünyaevine girmemiştir.

Mahsun Kırmızıgül ile olan ilişkisine son verdiği sene üçünce kere evlenen Seda Sayan, Soner Yapcacık ile 1998 yılında dünya evine girmiştir. Ancak bu evlilik de uzun sürmemiş, 1999 yılında boşanma ile sonuçlanmıştır. 2000 yılında tekrar evlenen Seda Sayan’ın dördüncü eşi, Tuncay Kıratlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak bu evlilik de uzun sürmemiştir. Bu kapsamda Seda Sayan, 2001 yılında Tuncay Kıratlı ile boşanmıştır. Duygusal hayatına bir süre ara veren Seda Sayan, 2004 yılında tekrardan evlenmiştir. Ünlü ismin beşinci eşi ise ünlü futbolcu Hakan Şükür'ün kardeşi olan Gökhan Şükür’dür. Ancak bu evlilik de bir sene sürmüştür.

Seda Sayan bu evliliğinin ardından Nihat Doğan ile ilişkiye başlamıştır. Uzun süreli birliktelik sonucu nişanlanan ünlü çift, evliliğin eşiğinden dönmüştür. 2008 yılında altıncı kez nikah masasına oturan Seda Sayan, ünlü Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan ile 2008 yılında evlenmiştir.

Bir süre magazin gündeminden düşmeyen düğün, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşmiştir. Nikah ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılmıştır. Seda Sayan ve Onur Şan evliliği 2010 tarihinde boşanma ile sonuçlanmıştır.

Bu evliliğin ardından adını kimseyle duymadığımız Seda Sayan, uzun bir süre duygusal ilişkilere ara vermiştir. Ancak geçtiğimiz yıllarda, kendinden 25 yaş küçük sevgilisi Çağlar Ökten ile bir ilişkiye başlamıştır. Bu kapsamda yedinci evliliğini yapan Seda Sayan eşi Çağlar Ökten ile olan birlikteliğini, 2022 yılında yapılan bir nikah ile resmiyete taşımıştır.

Seda Sayan Kac Yasinda 5

Seda Sayan Kaç Çocuğu Var?

Seda Sayan’ın özel hayatı kapsamında merak edilen bir diğer soru, ünlü ismin kaç çocuğu olduğudur. Seda Sayan’ın Oğulcan Engin isminde bir tane oğlu bulunmaktadır. Peki Seda Sayan'ın çocuğu kaç yaşındadır?

30 Ağustos 1990 yılında ve Ankara’da dünyaya gelen Oğulcan Engin, günümüz itibarıyla 33 yaşındadır.

Bu kapsamda Seda Sayan kaç yaşında anne oldu sorusunun cevabı da karşımıza çıkmaktadır. Seda Sayan 28 yaşındayken oğlunu kucağına almıştır. Oğulcan Engin’in babası ise Seda Sayan’ın ikinci eşi olan Sinan Engin’dir. Babası gibi futbolla ilgilenen Oğulcan Engin, eski bir futbolcudur.

Muhabir: Özkan Çelik