Şehzadeler Belediyesi tarafından organize edilen Kadınlar Matinesi, tarihi Kurşunlu Han'da coşku dolu anlara sahne oldu. Belediye, bu anlamlı etkinlikle kadınlara hem unutulmaz bir gün yaşattı hem de sosyal hayatın içinde daha fazla yer almalarına katkı sağladı. Yoğun ilgi gören matinede, yerel sanatçı Sadoşum Sadoş performansıyla adeta büyüledi. Türk müziğinin sevilen parçalarını seslendiren sanatçı, enerjik sahne performansıyla konuklardan tam not aldı. Etkinlik boyunca kadınlar hem dans edip şarkılara eşlik etti hem de bol bol eğlenme fırsatı buldu.

A W290927 01

"Kadınlara Güzel Bir Akşam Yaşatalım İstedik"

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, etkinliğin kadınların sosyalleşmesi ve keyifli vakit geçirmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, " Bugün burada Şehzadelerin ilk seçilen kadın belediye bakanı olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya kadınlarından önce biz Türk kadınlarına vermiş olduğu hak sayesinde sizlerin karşısında olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Diyor ya Atam; 'Ey Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, göklere layıksın' diye. Bugün bunu gösterdiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Bugün burada bir kadın belediye başkanı isem sizlerin sayesinde, kadınlarımız sayesindedir. Seçim döneminde evlerde, sokaklarda, iş yerlerinde bir araya geldik. Bazen siyasi görüşümüz farklıydı, ama dertlerimiz ve birbirine bakan gözlerimiz aynıydı. Biz de size bir söz verdik. Dedik ki; Şehzadeler Belediyesi'ni bir kadın yönettiğinde hep beraber ağladığımız gibi, hep berber eğlenecek ve güleceğiz. Bu akşam da yıllarca bu kentten bu belediyeden istediğini alamayan evde, işte her zorluğa göğüs geren evlatlarına, eşine, ailesine kendini feda eden kadınlara güzel bir akşam yaşatalım istedik." dedi.

A W290927 02

"Tüm Alanlarda Eşitlik İstiyoruz"

Göreve geldikleri günden beri canla başla çalıştıklarını ve verdikleri sözleri bir bir gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Durbay şöyle devam etti: "Bu kenti toplumsal cinsiyet eşitliğini önceleyen bir kent yapacağız. Bu kentte kadınlar sokaklarda daha rahat dolaşabilecek. İstihdama katılabilmeleri için kreşler açacağız demiştik. Gelir gelmez  Fatih Kreşimizi büyüterek kapasitesini iki katına çıkardık. Nurlupınar bölgesinde eski bir binayı alıp restore ediyoruz ve çok güzel, büyük bir kreş daha kazandıracağız. Bütün çalışmaları tamamlandı, yapımına başlıyoruz. Ama yetmez. Biz tüm alanlarda eşitlik istiyoruz. Biz kadınlar daha iyisini hak ediyoruz. En iyisini de hep beraber getireceğiz bu kente. Eşitliği sağlayana kadar durmak yok çok çalışacağız. Gücümüz ise sizlersiniz."

Hasan Can Kaya'nın acı günü Hasan Can Kaya'nın acı günü

A W290927 03

Etkinlik sırasında katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı. Konuklar için özenle hazırlanan yiyecek ve içecekler büyük beğeni toplarken, tarihi atmosferde kadınlar hem müziğin hem de lezzetli ikramların tadını çıkardı. Program, günün anısına çektirilen fotoğraflar ve neşeli anlarla sona erdi.

Kaynak: İHA