Bir sigara grubu daha zam yaptı… En ucuzu 67 lira oldu! Bir sigara grubu daha zam yaptı… En ucuzu 67 lira oldu!

Son günlerde Trump’a yönelik suikast girişimiyle birlikte piyasada gözle görülür bir hareketlilik yaşandı. Bu gelişmeler, yatırımcıların çeşitli yatırım araçlarının geleceğini merak etmelerine neden oldu. Geçer, bu hareketliliği değerlendirerek piyasaların yükselişe geçeceğini belirtti.

BORSA VE FAİZ ORANLARINDAKİ REKORLAR

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkararak tarihi bir rekora imza attı. Bu artışla birlikte mevduat oranı yüzde 55’e, borsa ise 11 bin seviyelerine ulaştı. Ancak, dolar cephesinde iki aylık bir durgunluk gözlendi.

BİTCOİN VE DOLAR'DA REKOR YÜKSELİŞLER

Trump’a yönelik suikast girişimi sonrasında Bitcoin, 58 bin dolardan 66 bin dolara kadar yükseldi. Ons altın ise 2 bin 358 dolardan 2 bin 468 dolara çıktı. Bu rekor artışlar, piyasalarda geniş çaplı etkiler yarattı.

GEÇER'DEN TRUMP YORUMU

Selçuk Geçer, Trump’ın seçilmesi halinde piyasada yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi. Geçer, "Gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde değer kaybı baskıları olabilir. Özellikle Trump yeniden seçilirse, Türkiye'de dövizle ilgili ciddi dalgalanmalar yaşanabilir. Ayrıca, İsrail ile Suriye meselelerinde ve S-400 konusunda uzlaşma sağlanması durumunda Trump'ın hemen harekete geçeceğini düşünüyorum. Bu durum, dolara ve ekonomiye büyük etki yapacaktır. Trump, geçmişte de benzer adımlar atmıştı" dedi.

Yatırımcılar, Selçuk Geçer'in tahminlerini dikkate alarak stratejilerini gözden geçirebilir ve piyasalardaki bu dinamik gelişmelere hazırlıklı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi