Semih Balaban işten çıkarmalarla ilgili konuştu Semih Balaban işten çıkarmalarla ilgili konuştu

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi’nde hayata geçirilecek yeni uygulama için Meclis’ten karar çıktığını söyledi.

Yunusemre'de Küçük Sanayi Sitesi Kararı

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balaban, bölge esnafını ilgilendiren önemli bir konuya değindi. Balaban, Meclis’ten çıkan karar gereği esnafın, dükkanlarına kapalı alan ya da sundurma yapabileceklerini, ancak bunun da bir şartla mümkün olduğunu ifade etti. Balaban, dükkanına sundurma ya da kapalı alan yapmak isteyen dükkan sahiplerinin belediyeye bağış yapmaları gerektiğini ifade etti.

Balaban, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Yunusemre’deki imar rantını kamuya aktararak gelir kaynağı yaratacağız. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki arkadaşlarla prensipte anlaştık. Meclis’ten yasa çıkardık. Dedik ki sizler oraya bir sundurma alan, kapalı alan yapabilirsiniz. Ama bunun için de belediyemize 250 bin lira şartsız bağış yaparak bu sorunu kökten çözebilirsiniz. Bu tür kaynakları yaratacağız. 1000 kişi yaptırsa belediyeye 250 milyon TL kaynak yaratmış olacağız. Bu rantı kişilere değil, kamuya aktarılması önemli.”

Kaynak: Haber Merkezi