SGK, son yaptığı açıklamada gelir testi başvurusunda bulunan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceğini açıkladı. Bu uygulama, gelir testi sonucunda belirlenen kriterlere göre sağlık hizmetlerine erişim sağlamayı amaçlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı açıklamada geliri olmayan vatandaşların "Genel Sağlık Sigortası" (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirtti. Gerekli şartları sağlayanlar, gelir testi sonucuna göre, sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim hakkı kazanacak.

Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Gelir Testi ile Sağlık Hizmetinden Ücretsiz Yararlanabilecekler

SGK'nın açıklamasına göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gelir testi yaptıran vatandaşlar, aile içindeki kişi başına düşen gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altında olduğunda, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Gelir seviyesi bu sınırın üzerinde olan vatandaşlar ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmetlerine erişim sağlayabilecekler.

Gelir Testi Nasıl Yapılıyor?

Gelir testi, hane halkındaki gelirlerin toplamını dikkate alarak kişi başına düşen geliri belirler. Aile bireylerinin gelirleri, harcamaları, taşınır ve taşınmaz malları testte göz önünde bulundurulur. Bu uygulama, sosyal güvencesi bulunmayan ve geliri olmayan vatandaşlara büyük bir destek sağlayacak ve sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştıracak.

S A Ğ L I K

Editör: Nuray Bozkurt