İzmir, keşfedilmemiş güzellikleriyle ziyaretçilerini etkileyen bir şehir. Bu keşfedilmemiş güzelliklerden biri de İzmir’in Menderes ilçesinde Değirmendere köyündeki Malta Şelalesi. Çam ağaçlarının arasında saklı kalan bu şelale bölgenin doğal zenginliği arasında yer alırken doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Doğa ile iç içe zaman geçirebileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz alanlarda mevcut. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenleri bünyesinde ağırlıyor.

Burada doğayla iç içe huzurlu bir gün geçirebilir, aynı zamanda kamp da yapabilirsiniz.

Malta Şelalesi Nerede ve Malta Şelalesine Nasıl Gidilir?

Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında! Harita güncellendi… Bu kez deprem değil… Manisa da ‘Tehlikeli’ iller arasında!

Malta Şelalesi İzmir'in Menderes İlçesine bağlı olan Değirmendere Köyü'nde bulunuyor.

Aracınızla Gaziemir üzerinden Menderes yolunu doğruca takip ettikten sonra, Gümüldür yolundan Değirmendere Köyü yol ayrımına girin. Bu yoldan Tahtalı Barajı'na ulaşacaksınız. Baraja ulaştıktan 5 km sonra da Malta Şelalesi tabelası karşısına çıkacak. Oradan Malta Şelalesine ulaşabilirsiniz.

Eğer toplu ulaşımla gitmek isterseniz İZBAN'ın Cumaovası durağında indikten sonra 729 numaralı otobüse binmelisiniz. Değirmendere ilkokulu durağından indikten sonra bir süre yürüyerek şelaleye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi