Bluetooth kulaklıklar ile ilgili Türkiye’de yaşanan bir gelişme tüm dünyanın odağına oturdu. Dünyaca ünlü teknoloji hesapları Türkiye’de meydana gelen ‘patlama’ olayını paylaştı.

Türkiye'de yaşayan bir Galaxy Buds FE kullanıcısı, kulaklığın kız arkadaşının kulağında patlayarak kalıcı işitme kaybına yol açtığını iddia etti. Adana'da yaşayan Bayazıt isimli kullanıcı, Samsung’un Ekim 2023’te piyasaya sürdüğü Galaxy Buds FE model kulaklıkla ilgili yaşadığı trajik olayı Samsung kullanıcılarının ürünlerle ilgili yorum yaptığı bir forumda paylaştı.

Kız arkadaşının kulaklıkları takarken aniden patlaması sonucu kalıcı işitme kaybı yaşadığını belirtti. Bayazıt, doktor raporları ve diğer belgelerin ellerinde olduğunu da ekledi.
 

Samsung Kulaklık Kulağında Patladı

Kulaklık, kız arkadaşının kulağında patlayınca Bayazıt, olayın ardından Adana’daki Samsung servisine başvurduklarını, servis görevlilerinin ilk başta şok olduklarını ve özür dilediklerini, ancak sonrasında kulaklığın patlamadığını, yalnızca deforme olduğunu iddia ettiklerini belirtti. Ayrıca Samsung’un, bu olay karşılığında sadece ‘değişim’ talep ettiğini de ekledi.

Samsung yetkililerinin olayla ilgilenmediğini ve sadece yeni bir kulaklık teklif ettiklerini söyleyen kullanıcı, aylardır çözüm beklediğini vurguladı.

Otomobil yol kenarındaki tıra çarptı… Feci kazada ölüler var! Otomobil yol kenarındaki tıra çarptı… Feci kazada ölüler var!

Paylaşımda yer alan fotoğraflarda kulaklığın ciddi şekilde hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği görülüyor. Samsung’dan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, benzer olaylar yurt dışında büyük tazminat davalarına yol açabiliyor. 

Kullanıcının tam açıklaması şöyle:

Merhaba sevgili Samsung kullanıcıları. Evet başlığı doğru okudunuz. Ben Adana'da yaşayan 24 yaşında öğrenci bir kardeşinizim. Bir gün telefonumun Samsung S24 Ultra olmasına istinaden gidip kulaklığımıda Samsung'dan almak istedim. Bir kere bile şarja takmadım ve kutusu 36 gibi bi şarjla geldi. Kız arkadaşım benden ödünç alıp taktığında kulaklık kulağında patladı ve kalıcı işitme kaybı yaşadı. Bu durumla ilgili doktor raporu var elimizde. Samsung ile iletişime geçtiğimizde İbrahim Bey diye bir beyfendi bize Adana Cemalpaşa Samsung servisine götürmemizi söyledi ve götürdüm. Kulaklığı gördüklerinde şok oldular ve özürler dilediler fakat olay orda koptu. İki gün sonra aradıklarına tutanakta kulaklığın patlamadığı ve sadece deforme olduğunu söylemişler ve bununla ilgili de 'Size iyi niyetimizden ötürü aynısından bir tane daha verelim istemiyorsanız yasal hakkınıza başvurun ilgilenmiyoruz' tarzında bir dönüş yapıldı. Aylardır bu durumla uğraşıyorum. Elimizde fatura, patladığı tarih, patlamadan öncesi, patlamadan sonrası, üstünde kulaklık patlamasından ötürü işitme kaybı yazan doktor raporu gibi her şey mevcuttur. Kulaklığın resimlerini ekliyorum bu durum konusunda acilen bir yardım istiyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi