Sokak röportajında Instagram yasağı ve Milli yas gibi kararları eleştirmesi nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Dilruba Kayserilioğlu Tahliye Edildi!

İzmir'de bir sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle 18 Ağustos'ta "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, avukatının yaptığı itiraz sonucunda tahliye edildi.

Kayserilioğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyordu. Yapılan itiraz sonrası mahkeme, tutukluluğun kaldırılmasına karar verdi.

Çöpte cansız bebek bulundu… İşçiler fark etti Çöpte cansız bebek bulundu… İşçiler fark etti

Özgür Özel Ziyaret Etmişti

Instagram yasağını eleştirdiği sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etmişti. Özel, ziyareti sonrasında basına yaptığı açıklamada, Kayserilioğlu'nun tutukluluğunu "hukuksuz" olarak değerlendirerek, "Türkiye'de gazetecilerin ve 33 yaşındaki genç bir kadının bu tür bir muameleye maruz kalması kabul edilemez. Bu meselelerle uğraşmak yerine ülkenin daha önemli sorunlarına odaklanmalıyız" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi