Manisalı vatandaş Narin için ismini değiştirdi Manisalı vatandaş Narin için ismini değiştirdi

Manisa’nın Soma ilçesi Deniş Mahallesinde çıkan yangınla ilgili Manisa Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Bölgede yangına müdahalenin devam edildiği belirtilen açıklamada yangının 12.18’de çıktığı ifade edildi.

İlk müdahalenin 12.28’de başlandığı müdahalede, “Yangına 16 hava aracı (1 gece görüşlü helikopter), 122 kara aracı ve 334 personel ile müdahale devam etmektedir. Yangın sebebiyle Tekeli Işıklar Mahallesi (90 hane) ve Bayat Mahallesi (150 hane) tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Yangının Çevircek Mahallesine sirayet etme ihtimaline karşı gerekli tedbirler alınmıştır." denildi.

"Tedbir amaçlı elektrikler kesildi"

Bölgede herhangi bir can kaybının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bölgede tedbir amaçlı elektrik kesilmiştir. 40-60 km/s bulan rüzgârın etkisi altında olan bölgede yangına müdahale devam etmektedir. Yangın dolayısıyla herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Yangınlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması hususunu önemle rica ederiz.” 

Soma Belediye Başkanından açıklama

Okur, vatandaşları sakin olmaya davet ettiklerini belirterek, "Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. İnşallah daha fazla yayılmadan kontrol altına alınacak. Ancak aşırı derecede rüzgarlı hava, yangının kontrol altına alınmasını engelliyor. Şu ana kadar bir yaralanma, can ve mal kaybı hadisesi yaşanmadı. Umarım bundan sonra da yaşanmaz. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi-AA