Okul konferans salonunda beş gün boyunca alanında uzman 19 konuğun yer alacağı programda, öğrenciler meslekler hakkında merak ettiklerini sorarak kariyer gelişim süreçlerine dair farkındalık kazanacaklar. Soma Ali Uzunoğlu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Akif Uzunoğlu yaptığı açıklamada , “Kariyer Günleri ile hedefimiz öğrencilerimizin doğru meslekler seçmesini amaçlamaktayız. Ayrıca İlgi duyabilecekleri meslekler ile tanıştırmak, meslekler hakkında farklı bilgi edinmelerini sağlamak program içerisindeki temel amacımızdır.”  dedi.

KPSS'ye 1 dakika geç kalan aday: "Bir dakikacık ne olur, çok gecikmedim" KPSS'ye 1 dakika geç kalan aday: "Bir dakikacık ne olur, çok gecikmedim"

Uzunoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin üniversiteye geçiş dönemlerinde hatalı bir tercih yapmamaları, hedeflerini daha iyi belirleyebilmeleri, meslekleri tanıyabilmeleri, o mesleğin kolay ve zor yanlarına dair fikir edinebilmeleri ve alanında söz sahibi olmuş kişilerden bilgi edinmeleri adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Kendini tanıyarak, güçlü ve geliştirebileceği yönlerini keşfederek, kendini iyi değerlendirerek orada olmaktan gerçekten mutlu olacakları bölüm ve üniversiteyi tercih etmeleri, tesir altında kalmadan karar vermeleri için bu meslek tanıtım günlerinin çok faydası olacak.” Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt