Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in en önemli seçim vaatleri arasında yer alan 2 ton su 1 TL vaadi, Nisan ayında yapılan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 2024 Yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar ile 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde hayata geçirildi. Bu kararın ardından su faturalarında düşüş bekleyen bazı vatandaşlar aksi bir durumla karşılaştı.

Su Faturası 300 TL’den Bin 81 TL’ye Çıktı

 “2 ton su 1 TL” uygulamasının, 1 Mayıs 2024 tarihinde hayata geçirilmesinin ardından bazı vatandaşlar, su faturalarında beklenmedik bir artış yaşadıklarını belirtiyor. WhatsApp İhbar Hattımıza su faturasını göndererek sitem eden Manisalı bir vatandaş, her ay 300-350 TL bandında gelen su faturasının son iki ay için 724 TL ve 1.081 TL şeklinde geldiğini söyledi.  Her ay düzenli olarak gelen su faturasının, önemli bir yükseliş gösterdiğini söyleyen bir vatandaş şaşkına döndü.

Faturada Yüzde 40 Engelli İndirimi De Var

Sürekli yapılan indirimli su haberlerinin aksine yeni uygulamaya geçildiğinden bu yana su faturasının her ay katlanarak geldiğini söyleyen Manisalı vatandaş, faturada ayrıca yüzde 40 engelli indirimi bulunduğunu da belirtti.

Manisa suç oranı en yüksek 10 il arasına girdi! İşte suç oranları en yüksek iller… Manisa suç oranı en yüksek 10 il arasına girdi! İşte suç oranları en yüksek iller…

Vatandaş, MASKİ'yi arayarak durumu bildirdiğinde, yetkililerin durumun doğru olduğunu ve sistemde bir hata olmadığını ifade ettiklerini ifade etti.

Vatandaşlar, yüksek faturalar konusunda yetkililerden daha açıklayıcı ve tatmin edici cevaplar bekliyor. Bu süreçte, belediyelerin vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulması ve faturalama sisteminin şeffaflığını artırması gerektiği ifade ediliyor. 

Muhabir: Manisa Kulis Haber