Instagram’a yaş sınırı geliyor! Instagram’a yaş sınırı geliyor!

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programı her yıl izlenme rekorları kırıyor. MasterChef programının sevilen şeflerinden Mehmet Yalçınkaya’nın ailesi de merak ediliyor. Mehmet Şef’in kızı Sude Yalçınkaya kimdir yanıtladık! İşte ayrıntılar…

Mehmet Şef’in Kızı Sude Yalçınkaya Kimdir?

MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın fenomen kızı bir hayli merak ediliyor. Sude Yalçınkaya sosyal medya platformlarında paylaştığı fotoğraf ve videolarla geniş bir takipçi kitlesine sahip. Sude Yalçınkaya Instagram’da @sudeyaalcinkaya kullanıcı adıyla yer alıyor. Popüler ismin yaklaşık 100 bin takipçisi bulunuyor.

Sude Yalçınkaya babasıyla da sık sık paylaşımlar yapıyor. Youtube kanalında Mehmet Şef’le birlikte yemek yaptığı eğlenceli videolar da yer alıyor. Sude Yalçınkaya’nın Youtube kanalında ise yaklaşık 160 bin abonesi bulunuyor.

Sude Yalcinkaya Kimdir 3

Sude Yalçınkaya Kaç Yaşında?

Sude Yalçınkaya kimdir sorusunun yanında genç ismin yaşı da merak ediliyor. Mehmet Şef’in kızının 2002 doğumlu olduğu ve günümüzde 22 yaşına gireceği biliniyor.

Sude Yalcinkaya Kimdir 2

Mehmet Şef’in Eşi Kim?

MasterChef’in sevilen jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın eşi hakkında da yoğun bir merak söz konusu. Ancak Mehmet Şef’in eşi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yalnızca çiftin 25 yıldır evli olduğu biliniyor.

Sude Yalçınkaya’nın annesi hakkında yaptığı açıklama ise aşağıdaki gibidir:

“Annem ekranlarda olmayı seven birisi değil, o yüzden onu göremezsiniz. Çok eğlenceli birisidir.”

Sude Yalcinkaya Kimdir 7

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Mehmet Şef’in kızı Sude Yalçınkaya kimdir yanıtladık. Şimdi MasterChef programının hem sert hem de eğlenceli şefi Mehmet Yalçınkaya’dan söz edelim…

Mehmet Yalçınkaya 21 Ocak 1974 tarihinde dünyaya gelmiş olup, günümüzde 50 yaşındadır. Bolu’nun Yenigüney köyünde doğan Mehmet Şef aslen Boluludur.

MasterChef programıyla büyük bir ün kazanan Mehmet Yalçınkaya Türkiye’nin en başarılı şeflerinden biridir. Eğitimini İstanbul Yemek Akademisi İnsan Anatomisi ve Sindirim Sistemi bölümünde tamamladığı bilinmektedir.

Mehmet Şef Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan’da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yapmıştır. Birçok ödülü ve sertifikası bulunan Mehmet Yalçınkaya 2008 yılında Almanya IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü olmayı başarmıştır.

Mehmet Şef 2012 yılında ise Dünya Aşçılar Olimpiyatları’nda ikinci olmuştur. Mehmet Yalçınkaya 2018 yılından bu yana MasterChef Türkiye programında jürilik yapmaktadır. Mehmet Yalçınkaya’ya ünlü şefler Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna eşlik etmektedir.

Mehmet Yalçınkaya’nın aldığı ödüller aşağıdaki gibidir:

  • En İyi Şef Ödülü
  • Gümüş Madalya (2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları)
  • Bronz Madalya (Ika Olimpiyade Der Köche A’)
  • A kategorisi Dünya Üçüncülüğü
  • Euroturk Chefs Team Merit Diploma

Sude Yalcinkaya Kimdir 6

Mehmet Yalçınkaya’nın Kaç Çocuğu Var?

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya’nın üç çocuğu olduğu biliniyor. Mehmet Şef’in kızı Sude Yalçınkaya haricinde Utkan Yalçınkaya ve Emre Yalçınkaya adında iki oğlu var. Mehmet Şef’in oğulları da kendisi gibi kariyerini mutfak üzerine inşa ediyor.

Mehmet Şef bir röportajında çocukları için aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır:

“Emre 11 yaşında mutfağa girdi, Utkan zaten benim çırağım. Mutfakta adaleti sağlamak için bana şef demeleri daha doğruydu. Böyle de alıştılar. Hatta Emre çalıştığım bir otelde 2 aya yakın komilik yaptı. Yan yana çalıştık. Oğlum olduğunu işten çıkarken öğrendiler.”

 “Hiçbir konuda baskım yok. Sude’ye “Tek başına Beşiktaş’a git” dediğimde 11 yaşındaydı. Çocukları hiç evde tutmadım. Hepsine 16-17 yaşında yanlarında biz olmadan Avrupa turu teklif ettim. Dünyayı, hayatı görsünler istedim.”

Muhabir: Özkan Çelik