Suudi yetkililerin, Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermeyeceği iddiasının ardından takımlar sahaya çıkmama kararı aldığı öne sürüldü. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, İstiklal Marşı'nın maç öncesi okunacağı belirtildi.

Suudi hükümetinin yasağına tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Atatürk posteri, tişörtü ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı taleplerinin çözüm beklediği ifade edildi. Taleplerin karşılanmaması durumunda takımların sahaya çıkmama kararı aldığı iddia edildi.

Manisalı vücut geliştirme sporcusu hedefini belirledi: Dünya şampiyonluğu! Manisalı vücut geliştirme sporcusu hedefini belirledi: Dünya şampiyonluğu!

Atatürk İle İlgili Açıklama Yapılamadı

TFF'den yapılan açıklamada, Süper Kupa Maçı'nın Türk Bayrağı huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender’in İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayacağı vurgulanırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir paylaşım henüz yapılmadı. TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ise Suudilerin İstiklal Marşı taahhütnamesine uymak zorunda olduğunu belirtti.

Sosyal Medya ‘Maça Çıkmayın’ Diyor

Sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajlarda, "Maça çıkmayın" çağrıları yapılarak, takımların maruz kaldığı kısıtlamalara karşı bir duruş sergilenmesi isteniyor. Şu anda TFF, kulüp başkanları ve Suudi yetkililer arasındaki görüşmeleri sürdürüyor. 

Kaynak: Haber Merkezi