Kayseri’de Suriyeli bir kişinin küçük bir çocuğa tacizde bulunmasının ardından, şehirde başlayan olaylar hızla büyüyerek Suriye’nin kuzeyine kadar yayıldı. Türkiye'deki protestoların ardından, Suriyeli gruplar Türklere karşı saldırılarda bulundu.

Güvenlik Kaynaklarından Açıklama

Güvenlik kaynakları, yaşanan olaylara ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde gece saatlerinde yaşanan olayları anımsatan kaynaklar, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığını bildirdi.

Türkiye’den tarihi zafer! Ay yıldızlılar çeyrek finalde! Türkiye’den tarihi zafer! Ay yıldızlılar çeyrek finalde!

Gerekli Müdahale Yapıldı

Kaynaklar, Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde olayları yakından takip ettiğini ve gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye’nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir.” denildi.

Kaynak: NTV