Manisa’dan bazı kulüplerin yer aldığı bay- bayan gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasında 73 kiloda mücadele eden Samet Kaçan rakiplerini yenmeyi başardı.

Çeyrek finalde de Erzurumlu rakibini yenerek Türkiye üçüncülüğünü elde ederek bronz madalya kazandı.

Samet Kaçan üç yıl önce de İstanbul’da yapılan Yıldızlar Dünya Altıncı Başkanlık kupasında da 3.olmuştu.

ŞAMPİYONA MUHTEŞEM KARŞILAMA

Ayni Ali Mahallesi Muhtarı Enis Sağman başta olmak üzere başarılı sporcu Samet Kaçan’ın anne ve babası Serdar-Sevilay Kaçan ile mahalle sakinleri Kastamonu’daki şampiyonanın bitmesiyle birlikte şampiyon sporcuyu karşılamak için hazırlıklara başladı.

Şampiyon Taekwondocu Samet Kaçan, kendisini karşılayanlarla Adil Aygül Parkında buluştu. Sevenleri başarılı sporcuyu havai fişek, konfetiler ve Türk Bayrakları ile geleneksel davul zurna eşliğinde karşıladı. Türk bayrağını omuzlarına asılan başarılı sporcu arkadaşlarınca havalara atıldı.

“ANNE VE BABANIN UNUTAMAYACAĞI GURUR”

Antrenörü Cesim Aşan ile birlikte başarılı sporcu Samet Kaçan’ı ilk kutlayan ise annesi Sevilay Kaçan oldu. Oğlunu başarısından dolayı alnından öptükten sonra bağrına bastı. Babasının elini öpen Kaçan, kazandığı madalyayı babası Serdar Kaçan’a teslim etti.     

Samet’in başarısından büyük pay sahibi olan antrenörü Cesim Aşan, Manisa’da tüm imkansızlıklara karşın 100’ün üzerindeki sporcuları ile zoru başarmaya çalıştıklarını belirterek;

”Samet henüz yolun başında. Ona ve bana durmak yok. Bundan sonraki hedefimiz öncelikle Avrupa şampiyonluğu ardından da Dünya şampiyonluğu. En büyük final hedefimiz bundan sonra yapılacak olan Olimpiyat ta madalya almak olacak” dedi

“ELDE ETTİĞİM BAŞARIDA ANTRENÖRÜM VE AİLEMİN KATKISI ÇOK BÜYÜK.”

Taekwondo sporunu 8 yaşından bu yana yaptığını dile getiren Manisa Spor Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Samet Kaçan’da elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek;

MHP’li Akçay, Ferdi Zeyrek’i Özgür Özel’e şikayet etti! MHP’li Akçay, Ferdi Zeyrek’i Özgür Özel’e şikayet etti!

“Mahalle muhtarımız ve mahalle halkı ile tüm sevenlerimin hazırladığı karşılama beni çok onurlandırdı. Elde ettiğim başarıda Antrenörüm Cesim Aşan’ın katkısı çok büyük. Ailemin arkamda durması bugün için elde ettiğim başarımdaki rollerini unutamam. Tabii ki hedeflerim var. Hepsini sırasıyla aşarak gerçeğe dönüştüreceğim.”Dedi.

Muhabir: AHMET ÜNSAL