Balıkesir'in Edremit ilçesinde, merdivenden düşerek yaralanan 23 yaşındaki Fetiye Balgün, hastaneye başvurduğunda kayıtlarında ölü olarak göründüğünü öğrendi. Bu durum, genç kadının ve eşinin büyük bir şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

“Ölüsünüz”

Temmuz ayında doğum sırasında bebeğini kaybeden Fetiye Balgün, evde merdivenden düştü ve burnunda şişlik oluştu. Eşi tarafından Edremit Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Balgün, tedavi olmak için kayıt yaptırmak istediğinde, kayıt memuru kendisinin ölü olarak kayıtlı olduğunu söyledi.

Balgün, “Kimliğimi uzatıp tedavi için başvurduğumda, TC numaramı girip 'siz ölüsünüz, işlem yapılamaz' dediler. Eşim de bu duruma şahit oldu. Çocuğuma ölüm belgesi verilmesi gerekirken, beni ölü olarak gösterdiler” şeklinde konuştu.

Balgün’ün eşi Görkem Balgün ise, “İşten çıktıktan sonra eşimin aramasıyla eve gittim ve her yerin kan içinde olduğunu gördüm. Eşimi hastaneye götürdüğümde, kimliğini uzattığımda 'ölü hakkında işlem yapılamaz' denildi. Bir buçuk saat bekletildik ve geri gönderildik” dedi.

Kayıtlar Düzeltildi

Balgün çiftinin yaşadığı karışıklık, Balıkesir'deki hastane kayıtlarındaki hata nedeniyle ortaya çıktı. Çiftin şikayeti üzerine kayıtlar düzeltildi ve Fetiye Balgün’ün ölü olarak kayıtlı olduğu durum çözüme kavuşturuldu.

Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti! Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti!

Kaynak: İHA