Türkiye pazarına hızlı bir şekilde giriş yapan Temu, uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle alışveriş sevenlerin oldukça ilgisini çekmiş durumda. Yurt dışı pazarında aktif olarak kullanılan Temu, Türkiye pazarında da uygun fiyatları ve ürünleriyle dikkat çekmiş durumda.

Vatandaşların merakla araştırdığı Temu nedir ve güvenilir mi? Sorusunu sizler için derledik…

Arda Kural son halini paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu Arda Kural son halini paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu

Temu Nedir?

Temu diğer alışveriş sitelerinde olduğu gibi, kullanıcıların ihtiyaçlarını tek bir platformda derleyen bir alışveriş sitesidir. Eylül 2022’de ABD’de piyasaya sürülen bu site kısa sürede büyük ilgi gördü.

“Milyarder Gibi Alışveriş Yap” sloganıyla yola çıkan platform, kullanıcılara uygun fiyatlı ve geniş ürün yelpazesi sunmayı amaçlamaktadır.

Temu güvenilir mi?

Temu, tıpkı Aliexpress gibi Çinli e-ticaret şirketidir. Pazar yeri olarak globale açılan şirket üzerinden verilen siparişler 14 gün içerisinde Türkiye’ye Aras Kargo ile gönderilmektedir.

Güvenli alışveriş için 3D Secure ve SSL sertifikalarını kullanıyor. Bu da siber güvenlik risklerini ortadan kaldırıyor.

Temu gümrük ücreti

Temu Türkiye’ye göndereceği ürünlere gümrük vergisi eklemektedir. Temu'da ise basit ürünü sepetinize ekliyorsunuz ve ödeme sayfasına geldiğinizde tax kısmında yazan sizin tam olarak ödeyeceğiniz vergiyi gösteriyor. Bunun haricinde ekstra bir vergi ücreti ödemiyorsunuz.

Kaynak: Haber merkezi