30 Ağustos Zafer Bayramı’nda vereceği Manisa konseri öncesi bir röportajda Suriyeli sığınmacılar hakkında konuşan ünlü şarkıcı Teoman, Türkiye'deki göçmen tartışmalarına dikkat çekerek, "Suriyeli çocukları görünce mahvoluyorlar, Norveçli sarışın çocuklar olsaydı harika derlerdi" dedi.

Teoman: "Her Yer Arap Oldu Demek Irkçılıktır"

Ünlü şarkıcı Teoman, Manisa konseri öncesinde verdiği röportajda Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye'deki göçmen karşıtlığı üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Teoman, “Her yer Arap oldu demek ırkçılıktır” derken Türkiye'de yaşayan Suriyelilerden rahatsız olanların çoğunun İngiltere'ye gitmek istediğini belirterek, bu tutumu eleştirdi.

Teoman’ın Suriyeli Açıklamalarına Gelen Tepkiler

Teoman’ın bu açıklamaları sosyal medyada eleştiri tufanına tutuldu. Sosyal medyada Teoman’ın açıklamalarına gelen yorumlar ise ünlü şarkıcının ‘Cihangir’in dışına çıkmadığı, dünyadan habersiz olduğu, lüks yaşamı nedeniyle gettoları bilmediği şeklinde oldu.

Hasan Can Kaya'nın acı günü Hasan Can Kaya'nın acı günü

Teoman, Türkiye'deki göçün plansız ve yanlış bir şekilde yapıldığını söyleyerek, Suriyelilerin burada büyüdüğünü ve geri gönderilmelerinin vicdansızlık olacağını vurguladı. "Benim için 'Her yer Arap oldu' demek ırkçılıktır" diyen Teoman, Türkiye'deki aşırı göçten rahatsız olduğunu ancak mevcut durumun artık çözümü olmayan bir noktaya geldiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Onur Yılmaz