Adana - Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde işlenen cinayet davasında sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Mevlüt K.’in 21 Mart 2023'te iş yerinde silahlı saldırıyla öldürülmesiyle ilgili olarak D. U., Mazlum D. ve onlara yardımcı olduğu iddia edilen Ersan E. yakalanarak adliyeye sevk edilmişti. Olay sonrası kaçan sanıkların motosikletle uzaklaştığı anlar Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansımıştı. D. U. ve Mazlum D. tutuklanırken, Ersan E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi'nde 21 Mart 2023'te, iş yerinde Mevlüt K.'i düzenledikleri silahlı saldırıyla öldürdükleri iddia edilen D. U. ve Mazlum D. ile kendilerine yardımcı olduğu öne sürülen Ersan E., yapılan araştırma sonucunda yakalandı. Şüphelilerin motosikletle kaçtığı anlar Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D. U. ve Mazlum D. tutuklanırken, Ersan E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1,5 MİLYON LİRA KARŞILIĞI CİNAYETİ İŞLEDİKLERİ İDDİASI

Şüphelilerin, 2 kişinin azmettirmesi sonucu 1,5 milyon lira karşılığı cinayeti işledikleri iddia edildi. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 'İştirak halinde kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye yardım etme', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından dava açılan D. U., Mazlum D. ve Ersan E. yargılanmaya başladı.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'İştirak halinde kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye yardım etme' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermi taşıma' suçlarından yargılanan sanıklar, duruşmada suçlamaları reddetti. Duruşmaya tutuklu sanıklar Deniz U. ve Mazlum D. katılırken, tutuksuz sanık Ersan E. duruşmada yer almadı.

SANIKLAR KENDİLERİNİ SAVUNDU

Cinayetten yargılanan Deniz U. suçlamaları kabul etmediğini ve cinayetten haberi olmadığını söyledi. Başka bir cinayet davasında da yargılandığını belirten U., “Ne bu olayda öldürülen Mevlüt’ü ne de bizi azmettirdiği iddia edilen kişileri tanıyorum. Cinayetin işlendiği gün alkol almıştım ve eve gidip uyumuştum. Motosiklette görüldüğü iddia edilen kişi ben değilim. Kafa dinlemek için sabahtan Mazlum'la birlikte gezdik, dolaştık ama bu suçu işlemedik. Ayrıca biz iddialara göre 1.5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz” dedi.

Bursa’da tarihi kalenin dibinde cinsel ilişki skandalı! Bursa’da tarihi kalenin dibinde cinsel ilişki skandalı!

Mazlum D. de suçsuz olduğunu ileri sürdü ve tetikçi olmadığını belirtti. D. “Kuaförüm ve iddia edildiği gibi Mevlüt’ü iş yerinde öldürmedim. Motosikletle döndüğüm söyleniyor ama o kişi ben değilim” şeklinde konuştu.

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Mahkeme, sanıkların değişik açılardan fotoğraflarının çekilerek teşhis edilmesi için bilirkişi incelemesine karar verdi. Savcı, sanıkların tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına ve tutuksuz sanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İHA