Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısının ardından Türkiye’de sosyal medya erişim problemi yaşanıyor.

‘Melek yavrularım’ deyip katletmişti… Kocaeli’de 2 çocuğunu boğarak öldüren babanın raporu çıktı! ‘Melek yavrularım’ deyip katletmişti… Kocaeli’de 2 çocuğunu boğarak öldüren babanın raporu çıktı!

Saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" açıklamasında bulundu.

Peki, TikTok çöktü mü? TikTok neden açılmıyor? TikTok açılmıyor hatası nedir? işte detaylar…

TikTok Çöktü Mü?

"TikTok çöktü mü?" sorusu sıklıkla aranırken Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrası tüm sosyal medya mecralarında olduğu gibi TikTok’ta da erişim engeli getirildi.

Kullanıcı raporları, TikTok’un kendi sunucularında mevcut bir sorun olmadığını gösteriyor. Ancak kullanıcılar, TikTok uygulamasına giriş yapmakta zorluk çekiyor.

TikTok Neden Açılmıyor?

Sosyal medya platformları arasında popülerliği giderek artan TikTok neden açılmıyor sorunu önceden de belirttiğimiz gibi terör saldırısının ardından uygulanan bant daraltma nedeniyle gerçekleşiyor.

Bant Daraltma Nedir?

Bant daraltma, internet servis sağlayıcılarının (İSS), belirli bir kullanıcı grubunun veya belirli türdeki trafiğin (video, oyun, dosya paylaşımı vb.) hızını kısıtlama uygulamasıdır. Bu, ağ üzerindeki yükü azaltmak ve genel hizmet kalitesini korumak amacıyla yapılır.

Kaynak: Haber Merkezi