Afşar Tuna Akşen, daha çok bilinen adıyla PintiPanda, izleyicileriyle samimi ve eğlenceli bir bağ kurarak geniş bir takipçi kitlesine ulaşmış ve Türkiye’nin önde gelen Twitch, Kick ve YouTube yayıncılarından biri olmuştur.

Sosyal medyanın sevilen yayıncılarından Pintipanda nicki ile tanınan Tuna Akşen’in yıllardır tartışma içerisinde olduğu yayıncı Ahmet ‘Jahrein’ Sonuç’un tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamalar tepkilere neden oldu.  Haliyle vatandaşlar da sosyal medyada sürekli gündem olan isimlerden biri olan Tuna Akşen’in hayatını merak etti. İşte Pintipanda Tuna Akşen kimdir? Boşandı mı? Nereli? gibi soruların detaylı cevabı…

(Pintipanda) Tuna Akşen Kimdir?

Tuna Akşen, daha çok bilinen kullanıcı adıyla PintiPanda, 1986 yılında Ankara'da doğmuş bir YouTuber ve Twitch yayıncısıdır. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Tuna Akşen, eğitim hayatından sonra iş hayatında istediği düzeni kuramayınca, oyunlarla daha fazla vakit geçirmeye başlamıştır. Bu sürecin sonunda, oyun yayıncılığıyla kariyerine yön vermiştir.

2011 yılında YouTube'a video çekmeye başlayarak geniş bir takipçi kitlesi edinmiştir. Özellikle The Forest, The Long Dark, Cities: Skylines gibi popüler oyunları oynadığı videolarıyla tanınmıştır. 10 Eylül 2011 tarihinde YouTube'a katılan Akşen’in kanalı, şu anda 1 milyondan fazla aboneye ve 400 milyonun üzerinde görüntülemeye sahiptir. Twitch üzerinde de başarılı bir yayıncı olan Pintipanda güncel olarak yeni yayın platformu Kick’e geçiş yapmıştır.

Tuna Akşen Nereli?

Tuna Akşen, Ankara doğumludur. Türkiye'nin başkentinde doğan Pintipanda nickli Tuna Akşen Eskişehir’de kariyerini internet üzerinden içerik üreticiliğiyle sürdürmektedir.

Tuna Akşen Kaç Yaşında?

1986 doğumlu olan Tuna Akşen, 2024 yılı itibarıyla 38 yaşındadır. Yıllar geçtikçe kitlesi genişlemiş ve birçok farklı platformda milyonlarca izleyiciye ulaşmıştır.

Kavak Yelleri’nin Deniz’i ve Efe’si 13 yıl sonra buluştu! Son halleri şaşırttı! Kavak Yelleri’nin Deniz’i ve Efe’si 13 yıl sonra buluştu! Son halleri şaşırttı!

Pintipanda Tuna Akşen Boşandı mı?

Evet, Tuna Akşen’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalara göre, Tuna Akşen ve Merve Mine Çalışır boşanmıştır. 2020 yılında, Tuna Akşen’in Twitter'da yaptığı "Karım beni boşadı. Teşekkürler" şeklindeki esprili paylaşım, bu konuda spekülasyonlara neden olmuş, ancak bu paylaşımın mizahi bir içerik taşıdığı biliniyordu. Yine de yıllar sonra çiftin boşandığı netlik kazanmıştır.

PintiPanda'nın Eski Eşi Merve Mine Çalışır Kimdir?

Tuna Akşen’in eski eşi Merve Mine Çalışır, sosyal medyada "Mmcdiyorki" kullanıcı adıyla bilinen bir Twitch ve YouTube yayıncısıdır. 38 yaşında olan Çalışır, YouTube’da 12 bin, Twitch’te ise 70 bin takipçiye sahiptir. Ancak bir süredir sosyal medyada aktif değildir. Mine Çalışır, Tuna Akşen’in hayatında yer alan önemli bir isim olarak bilinse de, çiftin boşanması sonrasında yollarını ayırmışlardır.

Afşar Tuna Akşen "PintiPanda" Yayıncılığa Nasıl Başladı?

Tuna Akşen, oyunlarla iç içe olduğu süreçte YouTube'a içerik üretmeye başlamış ve izleyicilerle daha doğrudan etkileşim kurabilmek için Twitch platformuna adım atmıştır. Twitch üzerinde canlı yayınlarla oyun oynarken izleyicilerle sohbet etme fırsatı bulan Akşen, kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Kendisi, izleyicileriyle samimi ve esprili dili sayesinde Twitch’in popüler yüzlerinden biri haline gelmiştir. Ardından Twitch’ten ayrılmaya karar veren Tuna Akşen, Kick’e geçiş yapmıştır.

Pintipanda ve Jahrein Olayı Nedir?

Geçtiğimiz yıllarda Pintipanda, Long Dark’a benzeyen ‘Erzurum’ isimli yerli oyunu eleştiren Jahrein’e tepki göstermişti. Jahrein de söz konusu oyunun hiçbir özelliğinin bulunmadığını sadece cami ve bayrak ile ‘cash grap’ yaptığını ifade etmişti.

İkili arasındaki tartışma büyümüş ve birbirilerine hakaret edecek boyuta gelmelerine kadar evrilmiştir. Ardından eski defterlerin açıldığı tartışma PlayStation Türkiye ofisinin bulunduğu yıllara kadar dayanmıştır. 

Editör: Onur Yılmaz