Yaz-kış turizm yoğunluğunun yaşandığı ve ev kiralarının sürekli yükseldiği Marmaris’te, üniversite öğrencilerinin yıllardır yaşadığı yurt sorunu nihayet çözülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçmeler Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir oteli satın alarak Kredili Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı modern bir öğrenci yurdu haline getirdi.

Bu gelişme, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ve Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 2.100 öğrenci için büyük bir rahatlama sağladı.

15 EYLÜL’DEN İTİBAREN ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇACAK

Marmaris'te ev kiralarının yüksek olması, özellikle il ve ilçe dışından gelen öğrenciler için büyük bir sorun oluşturuyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteğiyle bu soruna çözüm bulmak için İçmeler Mahallesi'nde yer alan 5 yıldızlı bir oteli satın aldı.

Çöpte cansız bebek bulundu… İşçiler fark etti Çöpte cansız bebek bulundu… İşçiler fark etti

Modern donanımlara sahip bu otel, 1 Eylül itibarıyla turizm oteli olmaktan çıkarak KYK yurduna dönüştü ve 15 Eylül’den itibaren öğrencilere kapılarını açacak.

5 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, iki bloktan oluşan, 155 odalı ve güvenlik kameralarıyla donatılmış İçmeler KYK Yurdu, 200 kız ve 200 erkek öğrenciye konaklama imkanı sunacak.

Yurt, Marmaris Turizm MYO’ya yaklaşık 1 km, Marmaris Sağlık Hizmetleri MYO’ya ise yaklaşık 9 km uzaklıkta yer alıyor. Etrafı ağaçlarla çevrili ve modern imkanlara sahip bu yeni KYK yurdu, Marmaris’teki öğrencilerin yurt sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırarak, rahat ve güvenli bir barınma imkanı sağlayacak.

Kaynak: İHA