MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi döneminde üye olunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin göreve gelmesiyle birlikte CHP’li üyelerin evet oyuyla alınan karar gereği ayrılındı. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında gündeme gelen ayrılma kararı, CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri, Mehmet Palabıyık öncülüğünde ayrılma kararının gözden geçirilmesi ve üyeliğin tekrar gündeme alınmasına ilişkin, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı öncesinde önerge verdi.

Önergede şu ifadeler yer aldı:

Saat Saat Paylaşıldı | 7 Eylül 2024 Cumartesi Manisa Hava Durumu Saat Saat Paylaşıldı | 7 Eylül 2024 Cumartesi Manisa Hava Durumu

“Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin oylarıyla ayrılma kararınızı büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşıladık. Bu karar Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemini göz ardı etmektedir. Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türk dünyası arasında kültürel ekonomik ve sosyal bağları güçlendirmek amacıyla kurulmuş önemli bir platformdur. Bu birlikten ayrılma sadece belediyemizin değil, tüm Türk dünyasının çıkarlarına zarar vermektedir. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde yer almak kültürel bağlarımızı korumak ve ortak projeler geliştirmek açısından büyük önem taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyelerinin oylarıyla alınan bu kararın belediyemizin ve milletimizin uzun vadeli menfaatlerini göz önünde bulundurmadığını düşünüyoruz. Bu karar Türk dünyasına ve tarihimize olan bağlılığımızı zayıflatacaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz. Bizim onlara yaklaşmamız gerekli. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Tarih bağı kurmamız lazım. Folklor bağı kurmamız lazım. Bunları kim yapacak? Elbette biz. Ulu önder, Türk Milletinin ve Türk dünyasının birlik, beraberlik içinde olmasını her zaman savunmuş ve bu doğrultuda adımlar atmıştır. Ulu önderin mirasına sahip çıkmak, Türk dünyasıyla olan ilişkilerin güçlendirilmesi, milletimizin ve geleceğimizin yararına olacaktır. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılma kararının yanlışlığının gözden geçirilip, yeniden katılma ve üyelik başvurusunun yeninden Meclis gündemine alınmasını talep ediyoruz.”

CHP’li üyelerin oylarıyla önerge reddedildi  

Önergenin okunmasının ardından, gündeme alınıp alınmayacağıyla ilgili oylama yapıldı. CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla önerge gündeme alınmadı.

Kaynak: Haber Merkezi