Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi, ilçe yönetimleriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısını Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenledi. Toplantıya katılan Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstererek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda sendikal mücadelelerinin temelini vurgulayan Başkan Koray Özgürler, "Bizler, 'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız' diyerek sendikal hak arama mücadelesi veren, Türkiye sevdalılarının buluştuğu milli bir STK'yız. Sendikal mücadelemizi her zaman kırmadan, dökmeden, 'Devlet-i Ebed Müddet' diyerek ülkesine ve devletine sahip çıkan bir anlayışla sürdürüyoruz. Bu ülkü etrafında toplanan dava arkadaşlarımla yol almaktan onur duyuyorum," dedi.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7528 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na da değinen Özgürler, kanunun beklentilerini karşılamadığını belirtti. "Öğretmenlik Akademisi’nin öğretmen yetiştirme sürecinin bir parçası olmasına karşıyız. Ancak öğretmenler için ayrı bir kanun çıkarılmasını olumlu bir ilk adım olarak görüyoruz," ifadelerini kullanan Özgürler, kanunda karşılık bulmayan taleplerin yerine getirilmesi için sendikal mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Özgürler, şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettişlerin yaptıkları iş ve sorumluluklarına uygun bir maaş düzenlemesi yapılmadığını ifade ederek, bu konuda ivedilikle çözüm beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, toplu sözleşme masasında yetkili olup etkili olmayan sendikalara eleştirilerde bulunarak, "Bu konuda yetkili sendikaların etkili olmamalarını kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz," dedi.

Başkan Özgürler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yasalaşma sürecinde karşılaştıkları muhalefetten bahsederek, bu kanunu engellemeye çalışan grupların süreci provoke ettiğini söyledi. "Kanun sayesinde yaklaşık 230.000 öğretmen 10.000 TL’ye kadar daha fazla maaş alacak. Ekonomik olarak zor durumda olan öğretmenlerimize bu bir nebze de olsa rahatlama getirecek," ifadelerini kullanan Özgürler, kariyer basamakları sınavlarına muhalefet eden sendikaların geçmişte sınava giren yöneticilerini de eleştirdi.

İzmir'de Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden kadına şiddete tepki İzmir'de Çimentaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden kadına şiddete tepki

Toplantıda norm fazlası öğretmenlerin atamaları konusuna da değinen Özgürler, bu atamaların zamansız ve haksız olduğunu belirtti. Özellikle proje okullarına yapılan atamalarda hak ve hukuka uygun hareket edilmediğini dile getiren Özgürler, "Proje okullarına norm fazlası öğretmenlerin atanması süreci, sıraya giren ve atanamayan öğretmenlerin hakkını yemektedir. Bu konuda hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.

Özgürler, öğretmenlere yönelik mobbing uygulamalarına karşı da sert bir uyarıda bulunarak, "Kimse kusura bakmasın, Türk Eğitim Sen olarak kimsenin süreci sulandırmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakkımızı da kimseye yedirmeyiz," dedi.

Son olarak, üst amirlerin tavırlarına dikkat çeken Özgürler, bazı amirlerin alt personele karşı azarlayıcı tavır sergilediğini belirterek, "Devletin temsiliyetini taşıyan makamlardaki herkesin, makamının ağırlığını ve saygınlığını göstermesini bekliyoruz. Eğitimcilerimize saygısızca davrananların tavırlarının düzeltilmesini istiyoruz," şeklinde konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Türk Eğitim Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi Serdar Sevinç de katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: Didem ALTINAY