İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre; elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri ''Türk Escobar''ı lakaplı Urfi Çetinkaya’nın yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik ''Kafes-44'' operasyonunda 42 kişi gözaltına alındı. Peki Türk Escobar Kimdir?  Urfi Çetinkaya, Rüstem Çetinkaya Kimdir? Ne İş Yapıyorlar?

Türk Escobar Urfi Çetinkaya Kimdir?

Türk Escobar olarak da bilinen Urfi Çetinkaya, aslen Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğmuştur. Uyuşturucu kaçakçılığı ile tanınan Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra arananlar listesinde yer almıştır.

1989'da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, ancak 6 ay sonra tahliye edildi. 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla tekrar yakalandı ve cezaevine konuldu. 2003'te tahliye edildi.

Son Tango adı verilen bir operasyonla tekrar tutuklandı ve 2012'de sağlık sebepleriyle cezaevinden tahliye edildi. Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, şu anda tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürmektedir.

Urfi Çetinkaya’nın Oğlu Rüstem Çetinkaya Kimdir?

Rüstem Çetinkaya, 1977 yılında İstanbul'da doğmuş ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Henüz 21 yaşındayken 1998'de Temmer Mermer firmasını kurmuş ve genç yaşta kendi işini kurarak patron olmuştur. 2006-2008 yılları arasında İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nde yönetim kurulu üyeliği yapmış, ve 2014 yılından bu yana da İMİB Başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2022'de ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin başkanı seçilmiştir.

Ancak bugün, ortaya çıkan bilgilerle birlikte, Rüstem Çetinkaya'nın aslında babası Urfi Çetinkaya'nın uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkili olduğu ve babasının yerine geçtiği ifade edilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi