İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Hayriye Banu Elbirler, Büyük Taarruz öncesinde Türk kadınının milli mücadeledeki fedakarlığını vurgulayan bir açıklama yaptı. Elbirler, Korgeneral Kerim İncedayı’nın hatıralarına atıf yaparak milli ordunun lojistik desteğini sağlayan Türk kadınlarının tarihin unutulmaz kahramanları olduğunu belirtti.

İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Hayriye Banu Elbirler, Korgeneral Kerim İncedayı’nın hatıralarından yola çıkarak Büyük Taarruz öncesinde Türk kadınının Büyük Taarruz öncesinde gösterdiği fedakarlığı bir kez daha hatırlattı.

“KAĞNILARI GETİRENLERİ ÇOĞU KADINDI”

Elbirler, Korgeneral Kerim İncedayı’nın hatıralarından alıntı yaparak, tümenlerin ihtiyacı olan 300 kağnının sağlanması için yapılan çağrıya sadece 24 saat içinde 250 kağnının getirildiğini belirtti. Bu kağnıları getirenlerin çoğunluğunun kadınlar olduğuna dikkat çeken Elbirler, bazılarının öküzleri olmadığı için ineklerini kağnılara koştuğunu ve köylerindeki çocuklarını komşularına emanet ederek cepheye destek vermek için yola çıktıklarını ifade etti.

Manisa’da Gaziler Günü kutlandı... Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü! Manisa’da Gaziler Günü kutlandı... Manisa protokolü ve gaziler birlikte yürüdü!

KADINLAR CEPHEYE LOJİSTİK DESTEK SAĞLADI

Tümen komutanının, kağnıların başında bekleyen kadınlara “Erkekleriniz niçin gelmediler?” sorusunu yönelttiğinde, kadınların “Erkeklerimiz askerlikte hizmettedir. Emrinize biz geldik. Böyle bir günde bize bu kadarcık iş düşmesi mi?” cevabını verdiğini aktaran Elbirler, bu sözlerin Türk kadınının milli mücadele sırasındaki cesaretini ve kararlılığını yansıttığını belirtti. Kadınların, cepheye uzun günler boyunca lojistik destek sağladığını, hatta bazı kadınların bu zorlu şartlar altında yollarda doğum yaptığını ifade etti.

Elbirler, bu isimsiz kahramanların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak “Bu alın terleri ve göz yaşları ile yarı aç, yarı tok milli ordunun lojistik desteğini sağlayan; anaları, gelinleri, kızları minnet duygularımızla anıyor, torunlarının fedakar Türk kadınını unutmamalarını kalben diliyorum” dedi.

Muhabir: Özkan ÇELİK