Film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu’nun 88 yaşında hayatını kaybettiği iddia edildi Söz konusu iddia sonrası gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabından iddialara cevap verdi.

Özdemir, açıklamasında şunları ifade etti:

Feci kaza… Karşı şeride geçip başka araçla çarpıştı! Feci kaza… Karşı şeride geçip başka araçla çarpıştı!

"Aile büyüğümüz Türker İnanoğlu’nu hastaneye kaldırdık. Kendisi hayatta, yaşıyor. Lütfen aile bireyleri dışındaki haberlere itibar etmeyiniz. Sağlık durumu ile ilgili bilgilendirmeyi düzenli olarak yapacağım."

Türker İnanoğlu kimdir?

Türk sinemasının önemli isimlerinden olan Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936’da Karabük’te dünyaya geldi.

1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema dünyasına giren İnanoğlu, Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı.

Yönetmen yardımcılığı görevinin ardından 1959 yılında Senden Ayrı Yaşayamam başlıklı filmle yönetmenliğe başladı.

Daha sonra 1960 yılında kendi yapım şirketi olan Erler Film’i kurarak sinema sektöründe daha fazla etkisini gösterdi.

1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurarak Türkiye’yi video ile tanıştıran İnanoğlu, ilk kez video kaset dağımı başlattı.

Türkiye’nin ilk özel kanallarından olan atv’yi kurdu. Başarısını sinema sektörüyle sınırlandırmayan İnanoğlu, Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibidir.

Türker İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın'la 1964 yılında yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Filiz Akın'dan boşandıktan sonra 1975 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlenen İnanoğlu’nun bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu.

Kaynak: Haber merkezi