Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için Türkiye genelinde başlatılan çalışmalar sürüyor. Narin’in kaybolduğu günden itibaren yapılan arama çalışmaları, çeşitli zorluklarla devam ediyor. İşte Türkiye’nin konuştuğu kayıp Narin olayı ile ilgili son bilgiler…

Kayıp Narin’in Ağabeyi Serbest Bırakıldı: Soruşturma Sürüyor

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izinin kardeşi Narin’e ait olup olmadığını belirlemek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Yapılan incelemelerde, ağabeyin kolundaki izlerin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemedi ve E.G., jandarma işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre kayıp Narin ile ilgili soruşturma kapsamı arttırılarak devam ediliyor.

Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü Oğlu tarafından bıçaklanan baba ambulansta kalp krizi geçirip öldü

Türkiye Kayıp Narin’in Peşinde: Son Bilgiler

Türkiye’nin gündemine oturan kayıp Narin ile ilgili arama çalışmaları havadan ve karadan detaylı bir şekilde yürütüldü. Şu ana kadar 12 bin 500 araç kontrol edilip, 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Ayrıca, mahallenin etrafındaki 16 kilometrekarelik alanda arama yapıldı ve afetlerde kullanılan yer altı görüntüleme cihazları kullanıldı.

Son olarak, bölgeye 2 kilometre uzaklıktaki bir derede bir terlik bulunmuş ancak aile, terliğin Narin’e ait olmadığını belirtmişti. Yine de, aramalarda küçük kıza dair henüz bir iz bulunamadı.

Narin ile ilgili Yayın Yasağı

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince, soruşturma sürecinin gizliliği ve çocuğun üstün yararının korunması amacıyla yayın yasağı kararı alındı. 5187 sayılı Yasa'nın 3/2 maddesi gereğince, soruşturma tamamlanana kadar yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında bu konu hakkında haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılması yasaklandı. 

Kaynak: Haber Merkezi