Sağlık Bakanlığı, Türkiye gündemine bomba gibi düşen ‘Yenidoğan çetesi’ ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu hastaneler için hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

"Yenidoğan Çetesi" Geçen Yıl Ortaya Çıkarıldı

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamada, bebek acil hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine sebep olan ve haksız kazanç sağlayan kişilerin, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla tespit edildiği belirtildi. Bu operasyon sonucunda suçlular hakkında cezai işlemler uygulandı ve adli makamlara iletildi.

Hukuki Yaptırımlar Başladı

Ayrıca Sağlık Bakanlığı, bu skandalda adı geçen hastaneler hakkında geniş kapsamlı bir inceleme başlattı. Açıklamada, incelemeler sonucunda hukuki yaptırım süreçlerinin devreye alındığı ve gerekli adımların atılacağı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "yenidoğan çetesi" adıyla bilinen kişiler hakkında geçen sene cezai işlemler yapıldığı belirtilerek, söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçlerinin devreye alındığını duyurdu.  

Bakanlık, özveriyle çalışan sağlık personellerinin bu tür insanlık dışı olaylar nedeniyle töhmet altında kalmasına izin verilmeyeceğini vurguladı ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Alevler Muğla’yı esir aldı! Alevler Muğla’yı esir aldı!

Kaynak: İHA