Egzozcuda cinayet… 17 yaşındaki genç öldürüldü! Egzozcuda cinayet… 17 yaşındaki genç öldürüldü!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de her haneye bir aile danışmanı atanacağını ilk kez duyurdu. Bu projenin, aile sağlığını korumak ve sosyal riskleri önceden belirlemek amacıyla başlatıldığını belirten Göktaş, bu yeniliğin ülkenin sosyal hizmetler haritasını yeniden şekillendireceğini ifade etti.

Her Haneye Aile Danışmanı Projesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her aileye bir danışman atanacağı müjdesini verdi. Bakan Göktaş, bu projenin nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, her hanenin de bir aile danışmanına sahip olmasını hedeflediğini belirtti. Proje, sosyal risklerin mahalle bazında tespit edilmesini ve önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayacak. Bu sayede, riskler önceden belirlenip gereken önlemler zamanında alınabilecek.

Göktaş, “Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız,” dedi.

Doğurganlık Oranları ve Demografik Endişeler

Göktaş, Türkiye'deki doğurganlık oranlarının düştüğünü ve bu durumun demografik bir tehdit oluşturduğunu belirtti. TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin yaşlı nüfusunun son 5 yılda yüzde 21,4 arttığını ve doğurganlık oranlarının kritik seviyenin altında olduğunu ifade etti. Göktaş, “Eğer bu trend devam ederse, 20-25 yıl sonra yeterince askere gönderecek genç bulamayacağız,” dedi. Bu nedenle, genç nüfusun artması ve doğurganlık oranlarının yükselmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yapılacak.

 

Kaynak: Haber Merkezi