Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan henüz bir haber alınamadı. Güvenlik güçleri, kayıp Narin’i bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Narin’in babası Arif Güran gözaltı haberlerine sitem ettikten sonra Narin’in amcası olan köy muhtarı S.G.’nin aracındaki DNA örneğinin kayıp Narin ile uyuştuğu öğrenildi.

Narin Güran’ın babası Arif Güran, son günlerde sosyal medyada ve diğer haber kaynaklarında yayımlanan gözaltılarla ilgili iddialara tepki gösterdi. Güran, “Bunlar gözaltı değil, sadece ifade için çağırıyorlar. Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” dedi. Ayrıca, sosyal medyada yayımlanan haberlerin yalan ve iftira olduğunu belirterek, “Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” açıklamasında bulundu.

Esrarengiz şekilde kaybolan Hatice Musaoğlu’nun olayında flaş gelişme! Esrarengiz şekilde kaybolan Hatice Musaoğlu’nun olayında flaş gelişme!

Kayıp Narin’in Babası Haberlere Sitem Etti

Muhtar amcanın gözaltına alınmasının ardından ifadeler ve gözaltına alınmalara ilişkin konuşan baba Arif Güran, bunlar gözaltı değil, sadece ifade için çağrılma olduğunu söyledi.

“Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” diyen Güran, “Hepimizin niyeti kızımın bulunmasıdır. Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Oğlum için de öyle dediler. Diş Narin’in çıkmış dediler, yalandır. Bugün valilik ne açıklama yaparsa doğrudur. Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” dedi.

“Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyen Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kayıp Narin’in Muhtar Amcası Gözaltına Alında ve DNA’sı Uyuştu!

Narin’in babasının bu açıklamalarından sonra soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller nedeniyle Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın gözaltına alınan amcası olan S.G. ile ilgili yapılan inceleme sonucu S.G.'nin aracındaki DNA örneği ile küçük kızın kıyafetlerindeki DNA örneği eşleştiği belirlendi. 

Kaynak: İHA