Son günlerde sosyal medyada yankı uyandıran Deha T. isminin geçtiği olaylar, fenomen Berkcan Güven'in de gündeminde…

Discord uygulamasında yaşanan 'şantaj' olayları sonrası Berkcan Güven, sosyal medyada Deha T. ile olan bağlantısı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Tepkilerin artması üzerine Güven, annesiyle birlikte ölüm tehditleri aldığını belirtti ve T. ile olan ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

MasterChef Türkiye'de şoke eden kural ihlali! MasterChef Türkiye'de şoke eden kural ihlali!

Sosyal medyadaki ‘Discord’ olaylarının çıkış noktası, bir kız çocuğuna şantaj yapıldığı ve bu nedenle vücudunu kestiği öne sürülen bir video oldu.

Deha T., manevi değerleri aşağılayan ve genç kadınlara şiddeti özendiren bir sosyal medya grubu ile ilişkilendirilerek sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Güven, T. ile müzik projesi nedeniyle bir araya geldiğini belirterek, "Bu insanın hiçbir şekilde yanında durmuyorum, yaptıklarının arkasında asla değilim," dedi. Ayrıca, Killoki adlı bir arkadaşının T.'yu "yatırımcımız" şeklinde tanımlamasını da, "alkollü bir halde komik olmayan vasat bir şaka" olarak nitelendirdi.

Güven'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anneme gelen tehdit mesajları, bana ölüm mesajları geliyor." ifadeleriyle yaşadığı durumu dile getirdi. Aynı zamanda, kendisine yönelik yapılan eleştirilerin organizasyon içerisinde ve kişisel yaşamında nasıl bir etkisi olduğunu anlatarak, toplumda yönlendirilen nefretin kendisine karşı değil, asıl olayın muhataplarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Berkcan Güven’in avukatı da, olaylarla bağlantısının olmadığını ve müvekkilinin suçsuz olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi