Küresel ekonomik kriz, birçok işletmeyi zora sokmaya devam ediyor. İstanbul’da bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği, ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon nedeniyle konkordato ilan etti. Ülke genelinde görülen ekonomik istikrarsızlık, süt ve süt ürünleri devinin de peşine takılarak mali sıkıntılara yol açtı.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Sütçü Yusuf Çiftliği’nin konkordato talebini inceleyerek 3 aylık geçici mühlet kararı aldı. Ancak, son günlerde şirketin ürettiği et ve süt ürünlerinin birçok market zincirinde satıştan kaldırıldığı bilgisi gündeme geldi.

Ekonomim'de yer alan haberlere göre, yüksek faiz oranları nedeniyle mali darboğaza giren şirketler arasına eklenen Sütçü Yusuf Çiftliği, 100 milyon liranın üzerinde değer biçilen markasıyla zor günler geçiriyor.

Firmanın Kemerburgaz ve Başakşehir’de bulunan kendi satış mağazalarında da ürün satışlarının durdurulabileceği, bu şubelerin kapanmasının gündeme gelebileceği öğrenildi. Ayrıca, şirketin faaliyetlerinin denetimi için mahkeme tarafından üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti ataması yapıldı.

Soma’da otobüsçülerden kadın cinayetlerine tepki Soma’da otobüsçülerden kadın cinayetlerine tepki

Kaynak: Ekonomim