Pek çok dizi ve filmde rol alan tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya hayatını kaybetti. Kökkaya’nın vefatını meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Zafer Algöz, "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun" mesajını yayımladı.

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

İstanbul’da lisede panik anları… Öğretmen, müdüre silah çekti! İstanbul’da lisede panik anları… Öğretmen, müdüre silah çekti!

Şener Kökkaya, oyunculuk kariyerine 1957'de Eskişehir'de amatör tiyatro ile adım attı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda sahne aldı. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak yer aldı. 1966'da Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra katıldığı Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982'ye kadar hem oyunculuk yaptı hem de sahne amirliği görevini üstlendi. 1970’lerde TRT'de Savaş Yurttaş ile birlikte sunduğu "5 Dakika" programı sayesinde geniş kitlelerce tanındı.

'Hamdi Ortadirek' adlı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı. Üç yıl Ankara Sanat Evi’nde yönetmenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra, 1986'da sağlık nedenleriyle İzmir'e yerleşip İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları yazdı ve tiyatro dışına çıkarak sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda iki yıl oyunculuk dersleri verdi. Daha sonra Ankara Ekin Tiyatrosu ve Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Oyuncu, 'Organize İşler', 'Vizontele' ve 'Vizontele Tuuba' gibi filmlerde de yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi