Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki yazısında temmuz ayına işaret ederek, “TL karşısındaki enstrümanlar baskılandıkça toplanır” ifadelerini kullandı.
Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığı vurguladı. İslam Memiş, Fed’in sürpriz yapmayarak piyasaların beklentisi doğrultusunda faizlerde değişikliğe gittiğini belirterek, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ise güvercin tonda bir açıklama yaptığına dikkat çekti.
Memiş, Powell’ın açıklamaları kafalarının karışık olduğunu ve köşeye sıkıştıklarını gösterdiğine vurgu yaparak, yüzde 2 enflasyon hedefinden uzaklaşıldığını ifade etti.
ABD’de son açıklanan enflasyon verisi yüzde 3,5 olduğunu hatırlatan Memiş, enflasyonda düşüşün uzun süreceğini ve iyimser olmadığını açıklayan Powell’ın kötümser gibi olduğunu belirtti.
Mayıs-Haziran ayında da kontrölün merkez bankalarında olduğunun altını çizen Memiş, 14 Nisan’da başlayan jeopolitik gerilim ile beraber küreselcilerin istediklerini aldığını belirtti.
İslam Memiş, istedikleri, öngörülemeyen bir para piyasası, manipülatif söylemler ile dalgalanma ve enflasyonun gerilememesi olduğunu vurgularken, yatırımcıların “Ortadoğu’da yeni bir misilleme olayı yaşanır mı, merkez bankaları bu yıl faiz indirimi yapar mı, enflasyon düşer mi?” soruları üzerinde düşünmesi gerektiğini yazdı.
Bu soruların cevabını net bilenin milyoner olduğunun altını çizen Memiş, ancak bilmeyip de “şans deyip” pozisyon alanların bir sabah gözünü ya parkta ya da otel de açacağını kaleme aldı.
Başta Fed’in bu yıl 3 kez faiz indirme olasılığı 1’e indiğini belirten Memiş, artık piyasayı ve yatırımcıyı oyalayıp duracaklarını ifade etti.
Yatırımcıları piyasalarda bir hafta düşüş bir hafta yükseliş olacağı konusunda uyaran Memiş, böyle bir ortamda Temmuz’a odaklanmanın en doğru tercih olacağını öne sürdü.
“Temmuz’a kadar düşen toplanır, eldeki olan korunur” ifadelerini kullanan Memiş, yatırımcıların ne düşüş başladığı diye panik yapmasını, ne de yükseliş başladı diye coşku yaşamasını istedi.
Temmuz’a kadar sessizce izleyin tavsiyesinde bulunan Memiş, TL karşısındaki enstrümanların baskılandıkça toplandığına vurgu yaparak, ikinci yükseliş dalgasının birinci yükseliş dalgasını arattığını yazdı.