83 yaşındaki döneminin en zengin insanlarından Vestel’in kurucusu Asil Nadir, akciğer ve bağırsak sorunları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kontrol amaçlı müşahede altına alındı.

Yeniçağ'dan Ümit Karadağ'ın haberine göre durumunun kritik olmadığı belirtilen Nadir, iki gün süren tedavi sonrası taburcu edildi. Zamanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Pollypeck’in başkanı olan ve büyük bir servete sahip olan Asil Nadir, İngiltere’de zimmet suçundan aldığı 10 yıl hapis cezası sonrası maddi çöküş yaşadı. Sağlık sorunları da eklenince, yaşamının bu döneminde büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Asil Nadir Kimdir?

1 Mayıs 1941’de Kıbrıs’ın Lefke şehrinde dünyaya gelen Asil Nadir, İngiltere’ye taşındıktan sonra iş dünyasında büyük başarılar elde etti. 1985 yılında Türkiye’de kurduğu Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile adından sıkça söz ettirdi. Manisa’da yerli üretim yapan Vestel, Nadir döneminde büyük bir teknoloji markası haline geldi ve dünya çapında tanındı. 1994 yılında Zorlu Holding tarafından satın alınan Vestel, beyaz eşya, tüketici elektroniği ve dijital ürünler alanlarında büyük bir dev haline geldi.

40 yaşındaki adam abisiyle yaşadığı evde bıçaklanarak öldürüldü! 40 yaşındaki adam abisiyle yaşadığı evde bıçaklanarak öldürüldü!

Ancak 1990’lı yıllarda, Polly Peck International şirketinde yaptığı yasadışı işlemlerle dikkat çeken Asil Nadir, İngiltere’de tutuklandı. Uzun süren yargı süreci sonunda zimmet suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Bu süreç, Nadir’in finansal çöküşünü ve iflasını hızlandırdı. 

Kaynak: Yeniçağ