Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e (Twitter) yasal temsilci ataması için verilen 24 saatlik süre dolduktan sonra ülkede erişim yasağı getirdi.

TEMSİLCİ ATANIRSA AÇILACAK

Mahkeme, X'in temsilci ataması ve kesilen para cezalarının ödenmesine kadar kararın geçerli olacağını açıkladı.

Xtwitter

VPN KULLANANLARA PARA CEZASI

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in imzasını taşıyan karara göre, internet hizmeti sağlayıcıları ve uygulama mağazalarına X'e erişimi engellemeleri için 5 gün süre tanındı. Mahkeme ayrıca, VPN veya benzeri yollarla platforma erişim sağlamaya çalışan kişilere para cezası uygulanacağını bildirdi. Bu karar, X'in Brezilya'daki yasal düzenlemelere uymaması nedeniyle alındı.

Xtwitterbrezilya

ELON MUSK’TAN TEPKİ

Elon Musk ise karara sert tepki gösterdi. X'ten yaptığı açıklamada, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor," diyerek mahkeme kararını eleştirdi.

640X360-15

X TALEPLERİ REDDETTİ

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X'ten belirli kişilerin verilerini talep etmiş ve bazı hesapların engellenmesini istemişti. Ancak Musk, bu talepleri yerine getirmemiş ve X'in Brezilya ofisini kapatmıştı.

Mahkemenin, X'e yasal temsilci ataması için 24 saat süre vermiş, aksi halde platforma erişim yasağı getirileceğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan'ın tanıtımındaki mankenleri elbiseleri dikkat çekiyor Suudi Arabistan'ın tanıtımındaki mankenleri elbiseleri dikkat çekiyor

Kaynak: AA