Manisa’da önümüzdeki beş gün boyunca sıcaklıklar yüksek seyredecek. Sıcaklıklar yer yer 40°C’ye yaklaşırken, düşük nem oranları ile karşılaşılacak.

Yeni Sıcak Hava Dalgası Uyarısı

Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye genelinde sıcaklıkların artması bekleniyor. Hava Forum, yeni bir sıcak hava dalgasının Afrika üzerinden geleceğini ve ülkemizi etkileyeceğini belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. "Haftalardır normallerin üzerindeyiz ve yeni haftada ülkemize Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası gelebilir" ifadelerini kullanıldı.

Manisa Hava Durumu

Manisa’da sıcak hava dalgası etkisini artırarak devam ediyor. Önümüzdeki hafta boyunca Afrika üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı açıklandı. Hafta sonu ve önümüzdeki günlerde, sıcaklıkların 40°C'ye yaklaşacağı ve düşük nem oranlarıyla birleşerek riskli hava koşulları yaratacağı belirtildi.

17 Ağustos Cumartesi günü hava sıcak ve nemli olacak. En düşük sıcaklık 22°C, en yüksek sıcaklık 37°C olarak tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 19 ile yüzde 74 arasında değişecek. Rüzgar, 17 km/sa hızla esecek. Güneşli bir gün olması bekleniyor, bu nedenle açık havada vakit geçireceklerin dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Somalı maden işçilerine ters kelepçe! Somalı maden işçilerine ters kelepçe!

18 Ağustos Pazar günü sıcaklıklar daha da artacak. En düşük sıcaklık 22°C, en yüksek sıcaklık 39°C olarak ölçülecek. Nem oranı yüzde 15 ile yüzde 71 arasında seyredecek. Rüzgar hızı 9 km/sa olacak. Sıcak havanın etkisini artırması bekleniyor, bu yüzden özellikle yaşlılar ve çocuklar için tedbirli olunması önemli.

19 Ağustos Pazartesi günü de sıcak hava etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar en düşük 24°C, en yüksek 38°C olacak. Nem oranı yüzde 12 ile yüzde 68 arasında olacak. Rüzgarın hızı ise 13 km/sa olacak. Sıcak ve kurak hava koşulları sebebiyle, açık havada çalışacakların bol sıvı tüketmesi ve serin yerlerde dinlenmesi öneriliyor.

20 Ağustos Salı günü, Manisa’da hava daha da sıcak olacak. En düşük sıcaklık 25°C, en yüksek sıcaklık 40°C olarak bekleniyor. Nem oranı yüzde 18 ile yüzde 41 arasında olacak. Rüzgar hızı ise 13 km/sa civarında seyredecek. Sıcaklıkların 40°C’yi bulmasıyla, açık havada uzun süre kalmak riskli olabilir. Güneş çarpmasına karşı önlem alınmalı.

21 Ağustos Çarşamba günü de sıcaklıklar yüksek olacak. En düşük sıcaklık 24°C, en yüksek sıcaklık 40°C olarak tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 13 ile yüzde 57 arasında değişecek. Rüzgar, 15 km/sa hızla esecek. Hafta boyunca devam eden sıcak hava dalgasının etkisi Çarşamba günü de devam edecek. Açık havada plan yapanların önlemlerini alması ve aşırı sıcaktan korunması gerekiyor. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK