Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatili süresiyle ilgili yaptığı açıklamalarla öğrenci ve velilerin dikkatini çekiyor. "Yaz Tatili Kısaldı Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak? 2024 yaz tatili kaç gün olacak? 15 tatil ne zaman? gibi sorulara yanıt arayanlar için tüm cevapları net bir şekilde derledik!

LGS’de bir soru iptal edildi LGS’de bir soru iptal edildi

Yaz Tatili Kısaldı Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılmayacağını açıkladı. Bu yıl için tatil süresinde bir değişiklik yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yaz tatili süresinin 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 20 gün kadar kısaltılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak. Bu tarihler, öğrencilerin planlarını yapmaları için önemli bir bilgi kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.

2024 Yaz Tatili Kaç Gün Olacak?

MEB tarafından duyurulan takvime göre, yaz tatili 14 Haziran'da başlayacak ve 9 Eylül 2024'te okulların açılmasıyla sona erecek. Bu durumda, yaz tatili toplamda 86 gün sürecek. Bu süre, öğrencilerin dinlenmeleri ve yeni eğitim yılına hazırlanmaları için yeterli bir zaman dilimi olmaya bu sene de devam edecek.

15 Tatil Ne Zaman?

Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. Bu 11 günlük ara tatil, öğrencilerin yoğun bir eğitim döneminden sonra dinlenmeleri ve enerji toplamaları için önemli bir fırsat sunacak.

MEB'den Tatil Açıklaması

MEB'den yapılan açıklamada, yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

MEB'in resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında; yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağı şeklinde haberler dolaşıyor. Böyle bir kararımız veya açıklamamız olmadı, haberler gerçeği yansıtmıyor."

Uyum Haftası Ne Zaman Başlayacak?

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, minik öğrencilerin okula adapte olmalarını kolaylaştırmak ve okul korkusunu yenmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.

 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK