Manisa Barosu’nun 2024-2026 Olağan Genel Kurulu, Manisa Barosu Hizmet Binası'nda bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İki gün süren kongrede, mevcut başkan Av. Ümit Rona ve Av. Sevgi Başak Yeşil Malay başkanlık için yarıştı.Manisa Barosu’nun 2024-2026 Olağan Genel Kurulu, Manisa Barosu Hizmet Binası'nda bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İki gün süren kongrede, mevcut başkan Av. Ümit Rona ve Av. Sevgi Başak Yeşil Malay başkanlık için yarıştı.

Manisa’ya bu ay sonu giriş yapıp bir daha çıkmayacak! 15 günlük rapor çıktı! | 15 günlük Manisa hava durumu Manisa’ya bu ay sonu giriş yapıp bir daha çıkmayacak! 15 günlük rapor çıktı! | 15 günlük Manisa hava durumu

Manisa Baro Başkanı Sevgi Başak Yeşil Malay Oldu

Manisa Baro Başkanlığı için yapılan oylama sonucunda Sevgi Başak Yeşil Malay 634 oy alarak mevcut başkan Ümit Rona'yı 14 oy farkla geçti ve Manisa Barosu’nun ilk kadın başkanı olarak belirlendi.

Seçimlerin yapıldığı genel kurulda 1748 avukat oy kullanma hakkı bulunuyordu. Seçimlerde Manisa Barosu Başkanı’nın yanı sıra 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 Türkiye Barolar Birliği delegesi ve 1 denetçi seçildi. Av. Sevgi Başak Yeşil Malay, Manisa Barosu’nun kendisi için bir aile gibi olduğunu belirtti ve hukukun evrensel standartlarından ayrılmamak gerektiğini vurguladı. Malay, “Kişisel hırsları için meslektaşlarını ayrıştıran anlayışa karşı, katılımcı ve dayanışmacı bir ruhla Manisa Barosunu dönüştürmek amacıyla aday oldum.” ifadelerini kullandı. 

Manisa Baro Başkanı Sevgi Başak Yeşil Malay’ın yönetim kurulunda bulunan isimler ise şöyle: Tenzile Bayrak Ergün, Emre Kışlalı, Şahsine Kurultak, Kader Terut, Pelin Oğuz, Kadir Yılmaz, Mehmet Tarlaböğen, Hande Kaya, Zeynep Dönem Yiğit, Mehmet Salcıoğlu.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK