Özgür Yeniden Konuştu: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum Özgür Yeniden Konuştu: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum

Türk siyasetine yeni bir parti daha katılıyor. Yıllarca Büyük Birlik Partisi’nde ve İYİ Parti’de siyaset yaptıktan sonra son olarak İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurmaya hazırlanıyor. 28 Ekim Pazartesi günü ismi ve logosu ilan edilecek partinin Manisa ayağında da çalışmalar son sürat devam ediyor. Kurulacak yeni partinin Manisa İl İstişare Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

28 Ekim 2024 Pazartesi günü Yavuz Ağıralioğlu önderliğinde kurulacak yeni partinin Manisa İl İstişare Toplantısı, Holiday Inn Express Otel’de yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da parti teşkilatlarının kurulması sürecini koordine edeceği açıklanan Serbülent Vatanoğlu, Manisa teşkilatının hızlı ve sağlıklı bir şekilde oluşturulması adına Koordinasyon Kurulu’nu kurduğunu ve bu kapsamda istişare toplantısını düzenlediklerini belirtti. Toplantıya, partinin Teşkilat Başkanı Ayhan Erel de katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.15.33 (1)

Toplantıya Yoğun İlgi

Toplantıya katılan Ayhan Erel, yaptığı konuşmada, yeni partinin insanları ayrıştırmayan bir anlayışla hareket ettiğini vurguladı. Erel, vatan, bayrak, milli ve dini değerler ile Atatürk’e bağlılık konusunda sorunu olmayan herkese partinin kapılarının açık olduğunu ifade etti. Ayrıca, yapılan kamuoyu anketlerinde ülkede bir muhalefet ve iktidar boşluğu olduğunun görüldüğünü söyleyen Erel, ülke genelinde partiye olan ilginin, partiyi güçlü bir iktidar hareketine dönüştüreceğine inandığını belirtti. Manisa’da güçlü bir teşkilat yapısı kurma hedefinde olduklarını vurgulayan Erel, bu süreci İl Koordinatörü Serbülent Vatanoğlu ile birlikte yürüteceklerini açıkladı. Vatanoğlu’nun Manisa’daki teşkilatlanma sürecini başarıyla koordine ettiğini belirten Erel, partiye gönül veren herkesi bu yapının bir parçası olmaya davet etti.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.15.34

Manisa İl Koordinatörü Serbülent Vatanoğlu'ndan Teşekkür Mesajı

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Serbülent Vatanoğlu, salonu dolduran kalabalığa teşekkür ederek konuşmasına başladı. Görev verildiği andan itibaren, sürece katkı sağlamak isteyen çok sayıda kişinin kendisiyle irtibata geçtiğini belirten Vatanoğlu, bu yoğun ilginin, partinin milletin kalbinde yer edinmeye başladığını gösterdiğini ifade etti. Partinin 28 Ekim’de resmen kurulmasının ardından Manisa ilçelerinde de teşkilatlanma çalışmalarına hız vereceklerini ve Manisa genelinde güçlü bir yapıyla çalışmalara devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca, partinin 85 milyonun kalbinde yer edecek bir siyasi hareket olacağına inandığını vurgulayan Vatanoğlu, herkesin bu süreçte sorumluluk alacağını söyledi.

Koordinasyon Kurulu Üyelerinden Katılımcılara Teşekkür

Toplantıya, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Şakircan Dinç, Evren Uçkıran, Necati Özcanlı ve Mustafa Girgin de katıldı. Üyeler, konuşmalarında partinin kuruluş sürecinde Manisa İl Koordinatörlüğü olarak yapılan çalışmaları katılımcılara anlatarak, sürece destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Whatsapp Image 2024 10 23 At 14.15.33

Basına Kapalı Toplantıda Ankara’daki Program Konuşuldu

İstişare toplantısının ardından, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ve Teşkilat Başkanı Ayhan Erel, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, 28 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan partinin resmi kuruluş programı için hazırlıklar masaya yatırıldı. Ayrıca, Manisa il başkanlığına atanacak isim konusunda istişarelerin de yapıldığı öğrenildi.

Muhabir: Didem ALTINAY