İstanbul'daki bir yenidoğan çetesi, anlaşmalı oldukları özel hastaneler aracılığıyla bebek acil hastalarını hedef alıyor. Bu çete, bebekleri önceden belirledikleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, hastaların sağlık durumlarının kötüleşmesine neden oluyor ve böylece haksız kazanç sağlıyor.

Şu ana kadar yapılan tespitlerde, 10 bebeğin yaşamını yitirdiği ortaya çıkmış durumda. Ancak, bu sayının ilerleyen süreçte artabileceği kaydediliyor.

Oktay Kaynarca’dan şok eden ‘Kurtlar Vadisi’ itirafı! ‘İlk kez açıklıyorum…’ Oktay Kaynarca’dan şok eden ‘Kurtlar Vadisi’ itirafı! ‘İlk kez açıklıyorum…’

Soruşturma devam ederken, bebeklerin aileleri konuştu. Acılı aileler, dehşeti yaşarken bebeklerinin ölümüyle ilgili sorulara cevap bulmaya çalışıyor.

“Oğlumun İhmaller Sonucu Mu Öldüğünü Düşünüyorum"

Umut bebeğin annesi Burcu Gökdeniz, 2020 yılında, doğumdan 10 gün sonra çocuğunu kaybetti.

Oğlunun ölümünün ardından yaşadığı derin acıyı şu sözlerle ifade etti: “Oğlum Umut’un ihmaller sonucu mu öldüğünü düşünüyorum. Yıllardır eceliyle öldüğünü sanıyordum, şimdi cinayete mi kurban gitti? Bu düşünceler içimi kemiriyor. Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bu sorulara kim cevap verecek?”

Gökdeniz, o zamandan beri yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamadığını belirtti.

"Yaşadığımız Acının Tarifi Yok"

Diğer bir benzer olay ise, Seniha ve Erhan Karaduman çiftinin başına geldi. Geçen yıl doğum yapan Seniha Karaduman’ın bebeği, sağlık sorunları olduğu iddiasıyla İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Erhan Karaduman, hastanede yapılan yanlış müdahaleler sonucu oğlunun, Ayaz'ın öldüğünden şüpheleniyor.

“Bu olayların ortaya çıkmasıyla birlikte, oğlumu kaybettiğim ilk günlere döndüm. Her gün onu rüyamda görüyorum. Bu haberler çıkana kadar, kimin aklına gelebilir ki hastanede çocuklara kıyıldığı?” diyen Karaduman, yaşadıkları acının tarifi olmadığını vurguladı.

19 Özel Hastane İnceleme Altına Alındı

Soruşturma kapsamında 19 özel hastane inceleme altına alındı. Bu çerçevede, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesi’nin faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı. Aileler, kaybettikleri bebeklerin ölümlerine neden olan ihmallerin ve hataların sorumlularının cezalandırılması için yetkililere başvuruda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: Manisa Kulis Haber