Yenidoğan çetesi, İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle işbirliği yaparak, bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldu. Yenidoğan çetesi, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit etti. Yavuz Engin, kararlı ve cesur duruşuyla çeteyi çökertmeyi başardı.

Bu gelişmelerle birlikte, "Yenidoğan çetesini çökerten Savcı Yavuz Engin kimdir, nereli?" gibi sorular merak edilmeye başlandı.

Peki, Savcı Yavuz Engin kimdir? Gelin genç ve cesur savcı Yavuz Engin'i yakından tanıyalım...

Savcı Yavuz Engin Kimdir?

1989 yılında Almanya’da doğan Savcı Yavuz Engin, eğitim hayatını Türkiye’de tamamladı.

Eğitim hayatını Türkiye'de sürdüren Engin, ilk ve ortaöğretimini Bolu 50. Yıl Anaokulu ve Ortaokulu’nda tamamlamış, lise eğitimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde aldı.

Yavuz Engin, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. 2013 yılında buradan mezun olan Engin, mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamladı.

Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Yavuz Engin Manisa’da Görev Yapmış

2014 yılında savcı adayı olarak meslek hayatına adım attı. Savcılıkta staj süresini tamamlayan Engin’in ilk görev yeri Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı oldu.

Bir dönem Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’nda görev yapan Engin, 2024 yılının Nisan ayında ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi etti.

Manisa’da Yollar Trafiğe Kapatıldı! İşte trafiğe kapatılan yollar Manisa’da Yollar Trafiğe Kapatıldı! İşte trafiğe kapatılan yollar

Yenidoğan çetesi davasında gösterdiği kararlılık ve cesaretle tanınan Engin, adalet mücadelesinde önemli bir figür haline geldi.

Kaynak: Haber Merkezi