Yapılan bakım ve düzenlemelerle hem daha güvenli hem de daha estetik hale gelen bisiklet yolu, öğrencilerin takdirini kazandı.
Büyükşehir Ekiplerinden Ortak Çalışma
Yenileme çalışmaları kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinden ekipler koordineli şekilde görev aldı. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, yol kenarındaki yabani otları temizleyerek ağaç diplerinde düzenleme ve budama işlemleri gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri genel temizlik çalışmalarını tamamlarken, Ulaşım Dairesi ekipleri yolun zeminini yenileyerek boyama işlemlerini gerçekleştirdi. Böylece bisiklet yolu, hem görsel açıdan yenilendi hem de güvenli bir sürüş deneyimi sunar hale geldi.
Öğrencilerden Memnuniyet Mesajları
Yapılan çalışmalardan memnun kalan öğrenciler, bisiklet yolunu artık daha rahat ve güvenli bir şekilde kullandıklarını ifade etti. Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Enes Acar, “Eskiden yolda çakıl taşları sorun oluyordu. Taşlar temizlenip yol boyanınca çok güzel hale geldi. Şu an neredeyse hiç toz toprak yok. Ferdi Başkan’ı ve Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.
Öğrenci Bora Ertuğrul ise tadilat öncesinde yaşadığı sıkıntılara değinerek, “Eskiden ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Tadilat sonrası bisiklet sürmek çok daha rahat hale geldi. Tüm öğrenciler burayı artık gönül rahatlığıyla kullanabiliyor” ifadelerini kullandı.
“Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri Olarak Çok Memnun Kaldık”
İzmir’den Manisa’ya eğitim için gelen Berkay Ok, “İzmir’deki bisiklet yollarına alışkındım. Buradaki yol zorluk çıkarıyordu ama yapılan çalışmalar çok güzel olmuş. Mavi renge boyanması hem estetik hem de işlevsel. Eskiden çukurlar vardı, artık yok. Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak çok memnunuz. Ferdi Zeyrek’e teşekkür ederiz” dedi.
Gülçin Yılmaz da, “Kampüse bisikletle gelen arkadaşlarımız sık sık yolun bozukluğundan şikayet ediyordu. Araç yolunu kullandıkları için tehlike yaşıyorlardı. Öğrenciler Ferdi Başkan’a ulaşarak durumu iletmişler. Sağ olsun, talebi geri çevirmemiş. Kendisine teşekkür ediyoruz” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.